Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, 2023 yılı için belirledikleri hedeflere hazırladıkları projelerle ulaşacakla...
Abone olKonya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, 2023 yılı için belirledikleri hedeflere hazırladıkları projelerle ulaşacaklarını söyledi.
KTO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, “Konya’nın 2023 Vizyonunda Konya Ticaret Odası” konulu basın toplantısında geçen iki yıllık dönemde gerçekleştiren faaliyetler ve yeni dönem projelerini değerlendirdi.
KTO Meclis Başkanı Ahmet Arıcı ile bazı yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan Öztürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023 yılı vizyonunda 500 milyar dolar ihracat hedefine paralel olarak Konya için belirledikleri 15 milyar dolar ihracat rakamına ulaşacaklarını kaydetti. Öztürk, “Anadolu özel sektörünü temsil eden en büyük kurumlardan biri olarak hedefimiz şehrimizi 2023 yılına hazırlamaktır. Bu hedefle, 15 milyar dolar ihracat yapan, kişi başı gelirini 25 bin dolara çıkaran, işsizliği yüzde 5’e indiren bir Konya vizyonu belirledik. Belirlediğimiz vizyonumuzla Konya’yı Türkiye’nin merkez şehirlerinden biri yaparak, ticarette rekabet gücü yüksek, sanayisi gelişmiş, yaşam kalitesi yüksek bir kent haline getirmeyi hedefliyoruz. Vizyonumuz çerçevesinde; programlı olarak yürüteceğimiz projelerimizle; Konya’nın ihracatını artırmak, sanayimizin nitelikli ara eleman sorununa çözüm olmak, üyelerimizin ticaret hayatında yaşadığı sıkıntıları gidererek şehrimiz özel sektörünün maksimum katkısının artırılması için çalışacağız. Geçen dönemde alt yapısını oluşturduğumuz Mesleki Eğitim Merkezi, İhracatı Geliştirme Merkezi ve Fuar Merkezi projelerimiz bu dönemde tamamlanacak. Bu projelerle Konya’yı 2023 vizyonuna daha da yaklaştırmış olacağız” dedi.
Öztürk projeler hakkında bilgi vererek, “Mesleki Eğitim Merkezi, Konya’nın öne çıkan sektörleri olan toptan perakende ticaret, imalat, inşaat ve ulaştırma depolama sektörlerinin yanı sıra diğer sanayi ve hizmet sektörlerini geliştirecek, bölge ve ülke çapında Konya’yı sektörlerin iş hacminin büyük olduğu önemli bir merkez haline getirecektir. Sektörel alanlarda üretim ve hizmet standartları yükselecektir. Projenin maliyeti 15 milyon TL’dir. İhracat Geliştirme Merkezinde, ihracatla ilgili eğitim, danışmanlık, bilgilendirme, pazar araştırması, yurtdışı-yurtiçi ikili iş görüşmeleri, yurtdışı-yurtiçi fuar organizasyonları, gümrük işlemleri, lojistik hizmetleri, kanun ve yönetmeliklere yönelik görüş ve öneri getirme faaliyetleri yürütülecektir. Mevcut fuar merkezi, Konya’nın yükselen ekonomisi ve gelişmekte olan performansına tam olarak cevap verememektedir. 2 hole ilave 4 hol daha yapılacak. Bu ay yapım ihalesine çıkılacak. 6 hol, 2014 yılı tarım fuarında hizmet vermeye başlayacak. Projemiz tamamlandığında Anadolu’nun en modern fuar alanına sahip olacağız” şeklinde konuştu.
Selçuk Öztürk, TOBB önderliğinde hazırlanan KTO’nun da ortak olduğu Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar (BALO) Projesi ile günlük seferlerle ihracat ürünlerinin tren yoluyla sevkiyatının yapılacağını ve bunun da yüzde 50’ye yakın nakliye maliyetini düşüreceğini sözlerine ekledi.
(İHA)