2014-KPSS Lisans Sonuçları açıklandı,heyecanla beklenen KPSS sonuçları için tıklayın KPSS sonuçları burada. KPSS Sonuçları 2014, KPSS lisans sonuçları açıklandı mı?
Abone ol2014 KPSS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak (ÖSYM KPSS Tercih İşlemleri - Önlisans Sınav Başvuru) OSYM KPSS Önlisans Son Başvuru Tarihleri Açıklandı!
ÖSYM, öğretmenlik ve kamudaki A ve B grubu kadrolar için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) sonuçlarını açıkladı.
KPSS Sınav Tarihleri, KPSS Ortaöğretim-Önlisans ve Lisans Tercih Tarihleri (KPSS Sınav ve Başvuru Tarihleri Belli Oldu KPSS ortaöğretim ve lisans başvurunda son 1 hafta KPSS Ortaöğretim-Önlisans ve Başvuru Tarihleri 24 temmuzda sona erecek . OSYM 2014 KPSS takvimi tercihler mezaman yapılacak?
ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 5-6 Temmuz'da yapılan 2014-KPSS, dört oturum halinde 81 il merkezi ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da gerçekleştirildi.
5 Temmuz Cumartesi günü sabah oturumundaki genel yetenek ve genel kültür testine katılacak 1 milyon 117 bin 696 aday için; aynı gün öğleden sonra oturumundaki eğitim bilimleri testine katılacak 325 bin 418 aday için; 6 Temmuz Pazar günü sabah oturumundaki Alan Bilgisi (Hukuk, İktisat, İşletme, Maliye, Muhasebe) Testine katılacak 172 bin 484 aday için ve öğleden sonra oturumundaki Alan Bilgisi (Çalışma Ekonomisi ev Endüstri İlişkileri, Ekonometri, İstatistik, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler) Testine katılacak 107 bin 712 aday için sınav organizasyonu yapıldı. Sınav 5 bin 500 bina ve 85 bin 209 salonda, 259 bin 367 sınav görevlisiyle gerçekleştirildi.
KPSS 2014 LİSANS SONUÇLARI AÇIKLANDI!
KPSS tüm sınav merkezlerinde büyük bir titizlikle uygulandı, huzur içerisinde sorunsuz tamamlandı ve sınav bittikten hemen sonra sınav evrakı geciktirilmeden ÖSYM’ye geri ulaştırıldı. ÖSYM'ye ulaşan sınav evrakının ayrıştırılması, taranması, optik okuyuculardan geçirilmesi ve değerlendirilmesi çalışmaları da aynı titizlikle yürütülerek sonuç açıklama aşamasına gelindi. Sınav sonuçları, adresinden adayların erişimine açıldı.
Sonuç belgelerinde KPSS P1-P120 arası puanlar yer alıyor. Öğretmen Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ve Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testinin (DHBT) sonuçlarını içeren P121-P124 arası puanlar ise ilgili sınavlar yapıldıktan sonra ayrı bir sonuç belgesi ile açıklanacak.
KPSS NEDİR? ve KPSS'YE KİMLER BAŞVURABİLİR?
KPSS'Yİ, KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI adı ile hayatımıza ortak olan sınav sistemi diye adlandırabiliriz basit olarak. Kamu kurumlarında göre alacak personel adaylarına uygulanan bu sınav kendi içinde çeşitlilik göstermektedir. ÖRN: KPSS-A KPSS-BKPSS, genel yetenek, genel kültür, istatistik, kamu yönetimi, Anayasa gibi kollardan oluşur. Elbette KPSS'de bu kolların hepsinden sorumlu değilsiniz şöyle ki; başvuracağınız alan adına yeterli olacak bölümlerden sorumlu tutulursunuz. Lise ve üzeri eğitim derecesine sahip yani bu derecelerle mezun olan herkes bu sınava başvurusunu yapabilir.
KPSS A-B VE C GRUBU KADROLAR: KPSS A grubu kadrolar mesleğinizle ilgili yönlendirmede karşınıza çıkmaktadır. Meslek dışında ilk kez bir kamu kuruluşuna başvurmak isteyen adaylar B ve C kadrosuna göre sınıflandırılmaktadır.
KPSS A GRUBU KADRO; Bakanlıklar,başbakanlık,genel müdürlük düzeyindeki alanlardan oluşur. Bu sınav sonucunda kurumların kendine özel uyguladığı sınavlara ek olarak adaylar tabi tutulur. KPSS A grubu kadrolar üniversite mezunları için geçerlidir diyebiliriz.Eğer bir kamu kuruluşunda çalışmak istiyorsanız Kamu personeli seçme sınavına muhakkak girmelisiniz daha sonra az önce belirttiğim gibi kurumların kendine has sınavlarına tabii tutulacaksınız.
KPSS B VE C GRUBU KADROLAR: KPSS A grubu dışında kalan kadrolar diye nitelendirebiliriz. Lise mezunu ve dengi okullar bu gruba göre kadrolanacaktır. Bu kadro için şartlar daha farklıdır; askerlik,sicil kaydı,sağlık,suç durumu vs… Belirli bir taban puanı yoktur. Genel dereceye göre ve kurumların alımına göre başarı durumu belirlenir. Örneğin geçtiğimiz dönemlerde 78 ile yapılan atama bu dönem 69 ile belirlenebilir,bu genel başarı durumuna bağlıdır.
KPSS, Genel yetenek, genel kültür, eğitim bilimleri ve KPSS A grubu olmak üzere dörde ayrılmaktadır. Örnekleyecek olursak mühendis olmak isteyen bir arkadaşımızın genel kültür ve genel yetenek testlerini cevaplamasını onun için yeterlidir. Fakat öğretmen adayı bir arkadaşımızın ek olarak eğitim bilimleri testini cevaplaması şarttır.