2012 yılı Avrupa Spor Başkenti olarak İstanbul belirlendi, işte ayrıntılar..
Abone olEsma Sultan Yalısı'nda gerçekleştirilen basın toplantısında, düzenlenmesi planlanan spor etkinlikleri ile ilgili bilgi verildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü Ertekin: ''2012 Avrupa Spor Başkenti unvanı, İstanbul halkının spor yapması adına gerçekleştirilen çalışmaların takdir edilmesi ve ödülledirilmesidir''
Avrupa Komisyonu'nun desteklediği Avrupa Spor Başkentleri Birliği (ACES) tarafından 2012 yılı Avrupa Spor Başkenti olarak İstanbul'un belirlenmesinin ardından, çizilen yol haritası basın mensuplarıyla paylaşıldı.
Esma Sultan Yalısı'nda gerçekleştirilen ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin ile 2012 Avrupa Spor Başkenti Elçisi olarak belirlenen eski milli basketbolcu İbrahim Kutluay'ın da katıldığı organizasyonda, bu yıl içinde düzenlenmesi planlanan spor etkinlikleriyle ilgili bilgiler verildi.
Toplantıda öncelikle, 2012 Avrupa Spor Başkenti unvanının kullanımıyla ilgili bir strateji sunumu yapılarak, geçmişten günümüze İstanbul'daki spor faaliyetleri, mevcut çalışmalar, yıl içinde hedeflenen çalışmalar, elde edilen unvanının olimpiyat oyunları adaylığında hedefe ulaşmaya sağlayacağı katkılar ve aktif şehir kültürü konularına değinirken, etkinliklerin resmen mayıs ayında Avrupa Spor Başkenti Bayrağı'nın göndere çekilmesiyle start alacağı aktarıldı.
Ertekin: ''Avrupa Spor Başkenti unvanı, verilmiş bir mükafat''
Alpaslan Baki Ertekin, tanıtıma katılması planlanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın, geçirdiği ağır grip rahatsızlığı nedeniyle gelemediğini vurgularken, çalışmalar hakkında bilgi verdi.
İstanbul'a verilen 2012 Avrupa Spor Başkenti unvanının önemli bir mükafat olduğunu kaydeden Ertekin, ''İstanbul halkının spor yapması adına gerçekleştirilen çalışmaların takdir edilmesi ve ödülledirilmesidir. Madem bu unvan bize verildi, biz de düne kadar yaptıklarımızı 1 adım öteye taşımak ve daha fazla insanı hareket geçirmeliyiz. Tüm tanıtım çalışmalarımızda, 'Hareket et İstanbul' diyeceğiz. Hareket etmek, aktif yaşamın içinde olmak çok çok önemli'' dedi.
Bu organizasyon içinde basın, spor meslek yüksek okulları ve ticari kurumları 3 önemli paydaş olarak gördüklerini anlatan Ertekin, ''2012 yılında insanların tamamını spor yapabilir hale getirmek istiyoruz. Alanlara inip, günde en azından bir adım atmalarını istiyoruz'' ifadesini kullandı.
Ertekin, şunları söyledi:
''Coca Cola Hayata Artı Vakfı ve Aktif Yaşam Derneği'nin çalışmalarıyla yürüyen merdivenler ve asansörler yerine merdivenleri teşvik edeceğiz. 2010 Avrupa Kültür Başkenti sürecinde bir sürü müze kazandık ama hala bir spor müzesi yok. Sinan Erdem Spor Kompleksi'nin orta katında ilk spor müzemizi açacağız. Ömer Altay beyin yıllardır emek verdiği, rüyalarını süsleyen bir projesi var. 2020 olimpiyatları'na ve aynı zamanda Paralimpik Olimpiyatları'na da adayız. Biz de engelli çocukların da katılımıyla Dünya Engelli Çocuklar Spor Olimpiyatları'nı İstanbul'da yapacağız. 32. Dünya Sağlık Çalışanları Olimpiyatları'nı düzenleyeceğiz ve 23 ayrı spor dalında 3 bine yakın sporcu ağırlayacağız. Artık altın kategoriye yükselen Avrasya Maratonu'nu 34. yılında biraz daha farklı gerçekleştireceğiz. Güzergahta sürprizler olabilir. Geçmiş senelerden çok daha başarılı ve etkin koşulacak. Bu vesilelerle aday olduğumuz 2020 Olimpiyat Oyunları için tanıtımımızı en etkin şekilde yapma fırsatı bulacağız.''
Ertekin, etkinlik takvimini de gelecek hafta içinde paylaşacaklarını vurguladı.
İbrahim Kutluay ise Avrupa Spor Başkenti unvanının kazanılmasındaki katkıları nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a teşekkür ederken, yapılan çok sayıda tesis bulunduğunu ancak önemli kısmın bu tesislere insanları çekebilmek olduğunu aktardı.