BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03

2008'in ödüllü fotoğrafları!

2008'in ödüllü fotoğrafları!

National geographic dergisinin 2008 uluslar arası fotoğraf yarışması sonuçlandı. ama önce türkiye'den yarışmaya katılan fotoğraflara bir göz atacağız, ardından da dünyada kazanan fotoğrafları göreceğiz. yukarıdaki fotoğraf izmir’i terk eden yunan ordusunun askeri bandosunun ardında bıraktığı...

2008'in ödüllü fotoğrafları!

National Geographic dergisinin 2008 Uluslar arası Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. Ama önce Türkiye'den yarışmaya katılan fotoğraflara bir göz atacağız, ardından da dünyada kazanan fotoğrafları göreceğiz.
Yukarıdaki fotoğraf İzmir’i terk eden Yunan ordusunun askeri bandosunun ardında bıraktığı enstrümanlarla 1923’te kurulan Tire Bandosu'nun bir fotoğrafı. Bu fotoğraf Birol Üzmez’e “İnsan” kategorisinde birincilik ödülü getirdi. 85 yıllık Tire Bandosu’nun elemanları hâlâ müzelik müzik aletlerini çalıyor.

2008'in ödüllü fotoğrafları!

Fahrettin Şankaynağı’nın bu kategoride ikinci seçilen fotoğrafında Milaslı bir kadın çiçeklerle bezenmiş türban ve eski gelinlik kıyafetiyle, köyde yapılacak düğüne hazırlanıyor.

2008'in ödüllü fotoğrafları!

Alaçatı’daki kavun ve çocukların fotoğrafı Salih Güler’e bu kategorinin üçüncülüğünü getirdi.

2008'in ödüllü fotoğrafları!

Eskişehir Sarıcakaya’nın, Mayıslar köyündeki fabrikaya getirilen ipekböceği kozaları fırınlandıktan sonra açıkhavaya çıkarılıp havalandırılıyor. Çünkü nem, çürümelerine neden oluyor. Kozalar depoya kaldırılmadan önce Faruk Akbaş’ın objektifine takılmış. Faruk Akbaş, fabrika binasının en üst katından çektiği bu fotoğrafla Gezi-Kültür kategorisinde birincilik ödülü kazandı.