BIST 10.487
DOLAR 32,85
EURO 35,13
ALTIN 2.430,30
HABER /  GÜNCEL

2007de tarım geriledi

2007'nin tarım açısından olumsuz yaşandığı bir yıl olduğu iddia edildi

Abone ol

İzmir Ticaret Borsası (İZTB) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Kesen, 2007'nin tarım açısından olumsuz gelişmelerin yaşandığı bir yıl olduğunu söyledi.

İZTB Meclis Toplantısında konuşan Kesen, tarım sektörünün kuraklığın etkisinin yanı sıra, yapısal sorunların yıllar içinde çözüme kavuşturulmaması nedeniyle de sıkıntı yaşandığını ifade ederek, şunları söyledi:

''2007 yılı tarım sektörü açısından olumsuz gelişmelerin yaşandığı bir yıl oldu. Bu durumda kuraklığın etkisi kadar sektörün yapısal sorunlarının yıllar içinde çözüme kavuşturulamaması, tarımsal arazilerin miras yoluyla bölünerek ekonomik ölçekten uzaklaşmış olması ve yüksek üretim maliyetlerine karşın yeterince desteklenmeyen üreticinin rekabet gücünü kaybetmesi etkili oldu. Nitekim 2007 yılında sadece ilk çeyrekte büyüme gösteren tarım sektörü, sonraki çeyreklerde negatife döndü ve Temmuz-Eylül dönemini kapsayan 3. çeyrekte, yüzde 7,8 oranında küçüldü. Ocak-Eylül döneminde sektörde küçülme yüzde 5.6 oranına ulaşmak suretiyle tarım, bütün sektörler içinde negatif büyüme sergileyen tek sektör durumuna geldi.''