Haymana Meslek Yüksekokulundan mezun olan öğrenciler, biri yurt dışında diğeri okuldan olmak üzere 2 diplomaya sahip olabilecek.
Abone olHaymana Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İsmail Ağırbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüksekokulun kurulmasına 2009 yılının Aralık ayında başlandığını, bundan sonraki 4-5 aylık sürede de okulun yasal statüsüne kavuştuğunu söyledi.
Yüksekokulda fizyoterapi, ilk ve acil yardım ile yaşlı bakımı olmak üzere 3 programda eğitim verileceğini bildiren Ağırbaş, programları, Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü ile iş birliği içinde oluşturduklarını belirtti.
Ağırbaş, öğrencilerin, uygulamalarını üniversitenin tıp fakültesine bağlı hastanelerinde yapacaklarını ifade etti.
Okulun programları oluşturulurken Haymana`nın potansiyeline uygun olmasını da dikkate aldıklarını anlatan Ağırbaş, ``Haymana`nın çok önemli bir termal su kaynağı var. Şimdiye kadar değerlendirilmemiş olması bir şanssızlık. Haymana`da 42 derece sıcak su çıkıyor. 42 derece tedavi açısından insan vücudunun dayanabileceği bir sıcaklık`` dedi.
Haymana`daki termal suyun bir marka haline getirilmesi gerektiğini kaydeden Ağırbaş, bunun yüksekokulun temel amaçlarından biri olduğunu dile getirdi.
-ÇİFT DİPLOMA OLANAĞI-
Yüksekokulda eğitim alacak öğrencilerin çift diploma alma olanağına sahip olacaklarını belirten Ağırbaş, yükseköğrenim mevzuatının meslek yüksekokullarında eğitim gören öğrencilerin çift diplomayla mezun olmalarına imkan verdiğini söyledi.
Öğrencilerin, bir sene kendi okullarında, bir sene de yurt dışındaki bir okulda eğitim alarak çift diploma ile mezun olabileceğini dile getiren Ağırbaş, ``Bunlar hayal değil, gerçek. Bizim de ulaşmayı düşündüğümüz hedefler. Haymana Meslek Yüksekokulunun hedefi çift diplomayla öğrencisini mezun etmektir`` dedi.
Öğrencilerin yurt dışında eğitim alacağı ülkeler hakkında da bilgi veren Ağırbaş, yaşlı bakımı ile ilgili başta Almanya, İngiltere, Fransa olmak üzere Avrupa`nın pek çok ülkesinde programlar olduğunu söyledi.
-``HAYMANA`NIN 20 YILLIK RÜYASI``-
Yüksekokulun kuruluşunun Haymana ilçesi açısından önemine de değinen Ağırbaş, yüksekokul kurulmasının ``Haymana`nın 20 yıllık rüyası`` olduğunu belirtti.
Haymana Kaymakamlığı ve belediyenin, yüksekokulun kurulmasında çok büyük katkıları olduğunu anlatan Ağırbaş, ``Haymana Belediyesi tarafından Türk Telekoma ait 6 katlı bina, Haymana Kaymakamlığınca da birer katlı 2 bina olmak üzere toplam 3 bina bize tahsis edildi`` dedi.
Binaların tadilat işini Haymana Belediyesinin üstlendiğini kaydeden Ağırbaş, tadilatların çok büyük oranda tamamlandığını söyledi.
Ankara Üniversitesi Rektörlüğünün de teftiş ve altyapı çalışmalarını yürüttüğünü ifade eden Ağırbaş, ekim ayında eğitim-öğretime başlamayı planladıklarını bildirdi.
-60 ÖĞRENCİLİK KONTENJAN-
Yüksekokulun öğrenci kontenjanı hakkında da bilgi veren Ağırbaş, başlangıç olarak 3 program açtıklarını ancak yüksekokulun 3 programı daha kaldıracak düzeyde olduğunu belirtti.
Bu yıl için her programa 20`şer öğrenciyle başlamayı uygun gördüklerini anlatan Ağırbaş, gelecek yıllarda bu sayının artacağını kaydetti.
Yüksek öğrenim kurumlarının gittikleri bölgelere ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan katkı sağladığını ifade eden Ağırbaş, ``Dolayısıyla biz de yüksekokul olarak tam kapasiteyle faaliyete geçtiğimizde Haymana`ya ekonomik, sosyal ve kültürel olarak katkı sağlayacağımızı düşünüyoruz`` dedi.
Ağırbaş, ilçedeki termal kaynak imkanından yararlanmamın sağlık turizmi açısından Haymana`ya çok önemli bir gelir kaynağı yaratacağını söyledi.
-ÜLKEYE GÖRE YABANCI DİL EĞİTİMİ-
Akademik kadro oluştuktan sonra öğrencilerin eğitim göreceği ülkelere karar verileceğini ifade eden Ağırbaş, hangi ülke ile anlaşma yapılacaksa öğrencilerin yabancı dil eğitimini ona göre vereceklerini kaydetti.
Öğrencilerin yabancı dil eğitimi konusunda Ankara Üniversitesinin dil merkezi olan TÖMER`den yardım isteyeceklerini bildiren Ağırbaş, TÖMER`in verdiği sertifikaların Avrupa`da geçerli olmasının kendileri açısından büyük avantaj olduğunu belirtti.
Konuyla ilgili olarak yurt dışındaki üniversitelerle görüşmelerin çok yeni olduğunu anlatan Ağırbaş, uygulamanın bu yılki öğrencilere yetişemeyebileceğini ancak çift diploma hedeflerini kesinlikle gerçekleştireceklerini kaydetti.
Yurt dışına gönderilecek öğrenciler belirlenirken dikkate alınacak kriterlere de değinen Ağırbaş, ``Bunlar karşılıklı protokolle belirlenecek. `Bütün öğrencileri oraya koşulsuz göndereceğiz` demek çok doğru bir yaklaşım değil. Gidebilecek olan vardır, gidemeyecek olan vardır. Birtakım kriterler gelişen zaman içerisinde konulabilir. Bir kere öğrencinin birinci sınıftan dersi olmayacak`` diye konuştu.