İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerinde başlayan bakım ve onarım çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Abone olSabah saatlerinde başlayan kabus öğle saatlerinde de sürdü. Akşam ise tam bir keşmekeşin yaşanması bekleniyor. Akşam trafiğine saatler kala İstanbul'da bir merkezden diğerine gitmek saatler alıyor.
Bugün İstanbullular trafik yoğunluk kameralarını ve güzergah planlama sistemini çok daha etkin bir şekilde kullanıyor. Ancak trafikten kaçmanın çaresi yok.
İşte İstanbul'da an itibariyle güzergah varış tahminleri...
D100'DE KAZA
- D100 Gümüşyaka - Kınalı Kavşağı yönünde, Tem Akşemseddin Viyadüğü Metris yönünde meydana gelen maddi hasarlı trafik kazalarının yanı sıra Maslak İTÜ önünde, Hacıosman yönünde de zincirleme trafik kazası yaşandı. Bu üç kaza İstanbul'un sıkıntılı trafiğini iş çıkış saatlerinde daha da zora sokabilir.
Mahmutbey - FSM mesafe 23 km, normal şartlarda 17 dakika.......An itibariyle 169 dakika
Atatürk Havalimanı - FSM mesafe 32 km An itibariyle 176 dakika
Mahmutbey - Sarıyer mesafe 29 km An itibariyle 150 dakika
Başakşehir - FSM mesafe 27 km An itibariyle 200 dakika olarak hesaplanıyor
Anadolu Yakası'ndan Avrupa'ya geçişte ise ciddi bir sıkıntı yaşanmıyor.
Kartal - Levent mesafe 25 km an itibariyle 32 dakika
20 DAKİKALIK MESAFA 2 SAAT 10 DAKİKAYA ÇIKTI
İstanbul Valisi İstanbullulardan özür diledi, ‘Yeni tedbir almamız gerekiyorsa alırız’ mesajını verdi. Öğle saatlerinde ise FSM Köprüsü’nün yoğunluğu İSTOÇ’a dayandı. Normal şartlarda 23 kilometrelik bu mesafeye 20 dakikada ulaşılırken, Trafik Yönetim Merkezi yoğunluk nedeniyle İSTOÇ’tan yola çıkan bir sürücünün Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne 140 dakikada vardığını söyledi.
TOPLU TAŞIMA(MA)
Vatandaşa toplu taşıma araçlarına yönelmeleri söylendi ancak bu kez de metrobüslerde bugüne kadar tanık olmadığımız bir izdiham yaşandı.
VALİ ÖZÜR DİLEDİ AMA...
3 ay sürecek köprü çilesiyle ilgili olarak İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, sergi gezerken açıklama yaptı. İstanbul halkından özür dileyen vali gerekirse yeni düzenlemeler yapılacağını söyledi.
Sergiyi gezmeden önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Mutlu, Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerinde başlatılan çalışmaların neden olduğu trafik yoğunluğu için İstanbullular'dan özür diledi.
"BİZİM BU TAKVİMİ İYİ YÖNETMEMİZ LAZIM "
Vali Mutlu, "İstanbulumuzda en çok üzerinde durduğumuz ve iyileştirmek için hep birlikte çaba sarfettiğimiz hususlardan bir tanesi, trafik akışıdır. Bu konuda yönetcilerimizin duyarlılığı oldukça yüksek halkın duyarlılığı İstanbulluların duyarlılığı fevkalade yüksek. Dolayısıyla burada iyi ortaklaşmamız ve sorunsuz bir şekilde trafik akışını mükemmele ulaştırmamız lazım. Bunlar bildiğimiz konular ve her türlü tedbiri de eldeki imkanlar ölçüsünde alabildiğimiz hususlardır. İdareciler olarak, şehir insanının hemşehrilerimizin hiçbir zaman sıkıntıya düşmesini arzu etmeyiz. Ama yapılması gerekli olan çalışmalar zorunluysa, bunu da mutlaka zamanında yapmamız lazım. Çünkü, zamanında yapmadığınız bu tür iyileşmeler sonradan trafik akışında büyük sıkıntılara da sebebiyet verebilir. O nedenle zamanında tedbir almak işin esasıdır. Ama bunu yaparken tabii trafik akışıyla ilgili dikkatli bir düzenleme içerisinde olmamız lazım" dedi.
Vali Mutlu, çalışmaların gece yapılıp yapılamayacağı sorusuna ise, "Bütün bunlar hesaplandı; bakıldı. Hangi saatlerde nasıl bir çalışma yapılmalı bütün bunlar gözönüne alındı. Gece yapılırsa işin verimliliği ne olur, gündüz yapılırsa işin verimliliği ne olur, sürati ne olur. Bunları arkadaşlar, karayolları, büyükşehirimiz , hep birlikte çalıştı. Ortaya bir çalışma takvimi çıktı. Şimdi bizim bu takvimi süratle iyi yönetmemiz ve problemsiz bir şekilde çözmemiz lazım. Trafikte yavaş olan bir akışı arzu etmiyoruz. Bundan hepimiz etkileniyoruz" yanıtını verdi.
" BÖYLE BAŞLADIK BÖYLE GİDECEĞİZ YAKLAŞIMI İÇİNDE DEĞİLİZ "
Eylül ayından itibaren daha rahat bir trafik sağlamak için bu çalışmaların yapıldığını kaydeden Mutlu, "Neticede ortaklaşacağız yine bütün İstanbullulardan özür dileyerek, ama bu çalışmayı yapmak zorunda olduğumuzu söylüyoruz" dedi.
Vali Mutlu, "Bu çalışmaların getirmiş olduğu ilk uygulamayla birlikte aksayan hususlar var mı , öngördüğümüz fakat iyi hesaplayamadığımız, sıkıntı oluşan hususlar var mı bunları inceleriz. Yeni tedbir almamızı gerektiren bir husus varsa, bunları da mutlaka değerlendiririz. Yani böyle başladık böyle gideceğiz diye bir yaklaşım içinde değiliz. Neticede esnek bir şekilde tedbir alacağız. Şayet aldığımız tedbirlerde ve uygulamalarda bizim beklentimiz dışında bir sıkıntı varsa, bunları çözmek bizim görevimiz. Bugünden itibaren mevcut durumu izleyeceğiz. Öngörmediğimiz hususlar varsa, bunları yeni tedbirlerle geliştirebiliriz" diye konuştu.
Mutlu, İstanbulluların toplu taşımaya yönelmesi konusunda da tavsiyelerde bulunarak, "Tabii ki herşeye rağmen böyle bir sıkıntı oluşmadan keşke bunları çözebilseydik. Burada da belki hem çalışanlara teşekkür hem de sıkıntı çeken İstanbullularımızdan da bir özür dilememiz gerekir. Ben de bunu şehri yönetenler adına bütün yaptıklarımızın İstanbullular adına olduğunu da ifade ederek, paylaşmak isterim" dedi.
"2.5 HEKTARLIK ÇAM ORMANI BU YANGINDA KAYBEDİLDİ "
Mutlu, Heybeliada'da çıkan yangınla ilgili de konuştu. Yangının 2.5 hektarlık bir alanda çıktığını söyleyerek, "2.5 hektarlık çam ormanı bu yangında kaybedildi" dedi. Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kurmuş olduğu üç araçlık yangın söndürme ekibinin yangına müdahala ettiğini belirterek, yangının kısa sürede kontrol altına alındığını söyledi. Mutlu, yangının çıkış sebebinin ise, piknikçi ateşi olduğunu söyledi. Konuyla ilgili itfaiye raporunu alacaklarını kaydeden Mutlu, "İtfaiyemizin bununla ilgili raporunu alacağız. Ama ilk kanaatimiz piknikçi ateşi gibi gözüküyor" dedi. Mutlu soruları cevapladıktan sonra Bad - ı Selatin sergisini gezdi.