BIST 9.550
DOLAR 34,54
EURO 36,01
ALTIN 3.005,46
HABER /  GÜNCEL

2 uzman çavuşun kaçırılmasını değerlendirdi

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Üzerimize düşen neyse ilk andan itibaren yapıyoruz. Umut ediyoruz ki kısa sürede sonuç alacağız v...

Abone ol

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Üzerimize düşen neyse ilk andan itibaren yapıyoruz. Umut ediyoruz ki kısa sürede sonuç alacağız ve serbest kalmalarını sağlayacağız bizler de” dedi.
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Milletvekilleri Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) katıldı. Gür Kent Otel’de gerçekleşen törene katılan BDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde iki uzman çavuşun silahlı kişiler tarafından kaçırılmasını ve 15 çocuğun da PKK terör örgütü tarafından kaçırıldığı iddialarını sorması üzerine Demirtaş, “Çocukların kaçırılıp dağa götürüldüğü şeklindeki iddiaların tamamen yalan olduğunu söyleyebilirim. Evet giden çocuklar var ama kaçırılma değil. Kendi istekleriyle gitmişler. Biz takip ediyoruz. İlgilenmeye çalışıyoruz. Ailelere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Tabii ki bu bizimle bağlantılı bir durum değil. Ne bizim talebimizdir, ne bizim organizasyonumuzdur ama ailelerin bu konuda özellikle çocuklarımız kaçırıldı şeklindeki beyanlarının doğru olmadığını biz bir şekilde öğreniyoruz. Çocuklar kendi istekleriyle kararlarıyla katılım yapıyorlar. Kaçırılma vakası, tek bir vaka dahi varsa bu konuda biz gereğini yaparız ama kendi isteğiyle, gönlüyle giden çocukları geri getirmekte çok zor oluyor gerçekten. Bu konuda biz çaresiz kalıyoruz. Bunun bilinmesi lazım. İki uzman çavuşla ilgili de biz parti olarak üzerimize düşen neyse ilk andan itibaren yapıyoruz. Umut ediyoruz ki kısa sürede sonuç alacağız ve serbest kalmalarını sağlayacağız bizler de” dedi.
Abdullah Öcalan’ın mesajıyla ilgili sorulan soruya ise Demirtaş, şunları söyledi:
“Müzakerelerin başlamamış olması dağdan inişleri kolaylaştıracak yasaların çıkmamış olması. Bütün bunlar çatışma riskini artıran olaylardır. İşaret ettiği husus budur diye düşünüyorum. Bir o kadar çözüme de evirilebilir, dönüşebilir süreç. Çözümün de kalıcı hale gelmesini sağlayabilir. Yani hükümet bir an önce cesur, ciddi, kararlı, yasal değişiklikler yaparsa Türkiye’nin Kürt sorunu diye bir sorunu kalmamış olacaktır. Kürt sorunundan kaynaklı bir çatışma riski gibi bir sorun kalmamış olacak. Bu Türkiye’nin belki de yüzyıllık en büyük projesi olacak. Bu sadece hükümetin yapacağı iş değil, parlamento grubu olarak destek vermeye hazırız. Yasalar çıkarılsın. Yeter ki Türkiye’de artık kalıcı barış için elimizi taşın altına koyalım siyasetçiler olarak bizden beklenen budur.”
(İHA)