BIST 9.577
DOLAR 34,00
EURO 37,88
ALTIN 2.824,81
HABER /  GÜNCEL

17 yaşındaki çoban kızın büyük dramı

Eskişehir’deki Yetiştirme Yurdu’ndan 3 yıl önce kaçan 17 yaşındaki D.D., bulundu ama...

Abone ol

Olay, iki yaşında bir oğlu bulunan genç kızın oğluna nüfus cüzdanı çıkartmak istemesi üzerine ortaya çıktı. Anne ve babasının ölümünün ardından Eskişehir 100. Yıl Kız Yetiştirme Yurdu’nda devlet korumasına alınan ve 13 Mart 2007’de yurttan kaçtığı öne sürülen D.D.’nin bulunması için polis ve jandarma seferber oldu.
Genç kız bu sırada kendisinden iki yaş büyük C.G. ile imam nikâhı yaparak, Kızılcahamam’ın bir köyüne yerleşti. C.G. ile beraber çobanlık yapmaya başlayan genç kızın iki yıl önce Yiğit adını verdiği bir oğlu oldu. Çiftin çocuklarına nüfus cüzdanı çıkarmak için nüfus müdürlüğüne başvurması üzerine, genç kızın adresi kimlik kayıt sistemi aracılığıyla ortaya çıktı.

İmam nikâhlı eş kaçtı

Jandarmanın söz konusu köye gitmesi üzerine 17 yaşındaki D.D. oğlu ile birlikte yaşadığı köy evinde bulundu. İmam nikâhlı eş C.G., jandarma ekiplerinin köye gelmesi üzerine evden kaçtı. C.G.’nin daha sonra ailesi tarafından ikna edildiği ve ifade vermek üzere Cumhuriyet Savcılığı’na kendisinin geleceği öğrenildi. Anne ve babası vefat eden ve yaşı 18’den küçük olduğu için evlenmesine izin verilemeyen genç kızın, ifadesinin alınmasının ardından çobanlık yaptığı köyüne geri döndüğü öğrenildi.