BIST 10.487
DOLAR 32,84
EURO 35,11
ALTIN 2.427,08
HABER /  DÜNYA

1500 Kişi zeybek oynayınca...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 19. Bahar Şenlikleri başladı. 25 Mayıs tarihine kadar devam edecek Bahar Şenlikleri Akyol Pazar yerinden Muğ...

Abone ol

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 19. Bahar Şenlikleri başladı. 25 Mayıs tarihine kadar devam edecek Bahar Şenlikleri Akyol Pazar yerinden Muğla Cumhuriyet Meydanına kadar yaklaşık 1 kilometrelik kortej yürüyüşü ile başladı. Kortej yürüyüşüne Vali Yardımcısı Mestan Yaman, Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 19. Bahar Şenlikleri’nin kortej yürüyüşünün hemen ardından üniversitenin değişik bölümlerinde okuyan bin 500 öğrenci Muğla zeybeği oynamak için yerlerini aldı. Ön sırada üniversite halk oyunları ekibi yer alırken, Atatürk Anıtı’nın etrafında toplanan bin 500 öğrenci aynı anda Muğla zeybeği oynadı. Aynı ahenk ile Muğla zeybeği oyununu sergileyen öğrenciler, oyun sonunda vatandaşlardan büyük alkış aldı.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, amaçlarının, Zeybek kültürünü yaşatmak olduğunu açıkladı. Rektör Harmandar, “Üniversitemizin 19, bahar şenliklerini başlattık. Geleneksel hale geldi. Akyol, pazar yerinden başlayarak Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdükten sonra yürüyüş sona eriyordu. Bu yıl programda değişiklik yaparak yaklaşık bin 500 öğrencimiz Zeybek gösterisi yaptı. Zeybek bizim öz kültürümüzdür. Bu kültürümüze sahip çıkıyoruz. Üniversitemiz açısından 2012-2013 eğitim-öğretim yılı çok yoğun etkinliklere sahne oldu. Yaklaşık Bin 500’ün üzerinde bilim, sanat ve spor etkinlikleri yapıldı. Bu etkinlikler esnasında herkes çok yoruldu. Bu sene 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri ile üniversitemizin Bahar Şenliklerini birleştirerek kutlamayı amaçladık ve bunda da başarılı olduk. Bizim amacımız Ege’nin ve Muğla’nın zeybeğini tüm üniversite öğrencilerimize öğretmek istiyoruz” dedi.
(İHA)