15 ünlü ateist
15 ünlü ateisthepsi kendi alanlarında dünyaca tanınmış, başarıya ulaşmış kişiler. ortak noktaları ise ateist olmaları. işte o isimler:1.demokritusbilinen en ünlü hellenistik filozoflarından olan demokritus, sokrates öncesindeki filozoflar üzerinde büyük bir etki bırakmıştır. demokritus’un atom...
15 Ünlü Ateist
Hepsi kendi alanlarında dünyaca tanınmış, başarıya ulaşmış kişiler. Ortak noktaları ise ateist olmaları. İşte o isimler:
1.Demokritus
Bilinen en ünlü Hellenistik filozoflarından olan Demokritus, Sokrates öncesindeki filozoflar üzerinde büyük bir etki bırakmıştır. Demokritus’un atom teorisi, Antik Yunan düşüncesinde, entellektüelliğin en uç noktasını oluştururken, kendisi günümüzde ‘modern bilimin atası’ olarak da anılmaktadır. Demokritus, evren bilimi ve atom teorisinde ‘Dünya’nın küresel bir şekle sahip olduğunu ve herşeyin atom bağlarından oluştuğunu’ belirtmiştir.
2. Epikurus
Milattan önce 340 yılında Atina’da doğan Epikurus, Epikurusçuluk felsefe okulunu kurdu. Her ne kadar Demokritus’un nedensellik ilkesinin etkisini inkar etse de, Demokritus’un takipçisi olmuştur. Epikurus’a göre, felsefenin temel amacı korkudan bağımsız ve acının olmadığı bir mutluluğa kavuşmaktır. Epikurus, dünyadan sonraki hayatta insanı ödüllendiren ya da cezalandıran bir tanrının olmadığını ve yaşadığımız dünyanın ebedi olduğunu iddia etmiştir.
3. Andrew Carnegie
Amerikalı hayırsever bir iş adamı olan Carniege 1835- 1919 yılları arasında yaşamıştır. İskoç doğumlu göçmen, Pittsburgh’ta Carniege Çelik Şirketini kurdu. Daha sonra ABD Federal Çelik Şirketi ile birleşerek ABD Çelik’i oluşturdu. Tarihteki en zengin ikinci adam olarak gösterilen Carniege, bütün servetini Amerika’nın her yerine okullar, kütüphaneler yaptırmak için harcadı.
4. Ivan Pavlov
Rus fizikçi, psikolog ve fizyolog, 1849- 1936 yıllarında yaşamıştır. Sindirim sistemi üzerindeki başarılı araştırması, Pavlov’a 1904 yılında ilaç alanında Nobel Ödülü’ni getirmiştir. Yaklaşımı ‘Davranışcılık’ olarak bilinen Pavlov, özellikle şartlı refleks üzerinde incelemelerde bulunmuştur. Leningrad’da ölen Pavlov’un St. Petersburg’taki laboratuarı, Rus hükümeti tarafından müze olarak korunuyor.