BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,84
ALTIN 2.820,96
HABER /  GÜNCEL

14 yaşında doğum yaptı

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 14 yaşındaki bir kız doğum yaptı.

Abone ol

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 14 yaşındaki bir kız doğum yaptı.

Turgutlu'da yaşayan Z.A. (14), karnının şişmesi nedeniyle ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Hastanede Z.A'nın hamile olduğu ortaya çıktı. Kızın yaşının küçük olması nedeniyle olay adliyeye intikal etti. Mahkeme, küçük kızın akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için Z.A'yı Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderdi.

Burada, erken gebeliğe bağlı ağır depresyon geçirdiği belirlenen ve gözetim altında tutulan Z.A. önceki gün doğum sancıları başlayınca Manisa Doğum Hastanesi'ne kaldırıldı. Sezaryenle doğumu gerçekleştirilen Z.A. sağlıklı bir erkek bebek dünyaya getirdi.

Bebek, Z.A'nın yaşının küçük olması ve bebeğe bakamayacağı gerekçesiyle Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından alınarak yuvaya verildi.

Z.A'nın doğum öncesinde tedavi gördüğü Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Ahmet Ayer, Z.A'nın erken gebeliğe bağlı ağır depresyon geçirdiğinin tespit edildiğini, ev şartlarında buna müdahale edilemeyeceği için 1.5 ay süresince hastanede tutulduğunu kaydetti. Ayer, şu bilgileri verdi:

''Z.A'nın akıl sağlığının yerinde olduğunu belirledik. Ağır depresyona karşı, hamile olduğu için ilaç veremedik ancak psiko terapi ve aile görüşmeleri yapıldı. Ev şartlarında depresyonu ağırlaşabileceğinden burada 1.5 ay kadar gözetim altında tuttuk. Bu sürede başarılı sonuçlar elde ettik. Sonra doğum yaptı. Şimdi ilaç tedavisine başlayacağız. Bu kızımız çocuk psikiyatrisi uzmanları tarafından evinde gözetimimiz altında tutulacak. Zaman zaman kontrol için hastaneye çağıracağız.''

Z.A'nın bir yakınından hamile kaldığını iddia etmesi üzerine bebeğe DNA testi uygulandığı bildirildi.