BIST 9.942
DOLAR 34,11
EURO 38,10
ALTIN 2.863,14
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

14 milyon öğrenci derse başladı

2006-2007 eğitim-öğretim yılı bugün başladı. Bu yıl 17 bin yeni öğretmen ders başı yaptı.

Abone ol

İlköğretim ve ortaöğretimde yaklaşık 14 milyon öğrenci ve 595 bin öğretmen ders başı yaptı.

İlköğretim ve lise öğrencilerine, yaklaşık 138 milyon adet ders kitabı ücretsiz dağıtılıyor.

Öğrencilerin, ders kitapları okulların açıldığı gün sıraların üzerinde hazır bulunduruldu.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2006 yılı sonuna kadar 18 bin 500 yeni dersliği hizmete açtı.

Bu eğitim-öğretim yılında 17 bin yeni öğretmen öğrencilere ders vermeye başladı.

2006-2007 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi 26 ocak 2007 tarihinde sona erecek, ikinci dönem ise 12 şubat 2007 pazartesi günü başlayacak.

2006-2007 eğitim-öğretim yılı 19 haziran 2007'de sona erecek.

İstanbul'da trafik sorunu

İstanbul'da trafik sıkışıklığı yaşanmaması için çalışmaların koordine edildiği Afet Koordinasyon Merkezi'ne gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da bu sabah trafik yoğunluğu yaşanmadığını belirtti.

İstanbul'da geçici bir süre şantiyelerin durdurulduğunu bildiren Topbaş, bugün, yarın ve çarşamba günü İETT, özel halk otobüsleri, vapurlar ve metronun sabah 06.00-10.00 ile akşam 16.00-20.00 saatleri arasında ücretsiz olacağını söyledi.

Topbaş, üç gün boyunca Büyükşehir Belediyesi'ne ait çekicilerin trafiği rahatlatmak için kentin 55 noktasında konuşlandırıldığını söyledi. Topbaş, trafiğin havadan helikopterle de takip edileceğini kaydetti.

* Belediye, ek seferler koyarak trafikte bir dizi önlem alıyor. Bugün, İETT 800 ek otobüsle sefer yapıyor. Deniz otobüslerine de ek seferler konuldu.

* Öğrenciler tek akbil uygulamasıyla tüm toplu taşıma araçlarından yararlanabiliyor.

* Asya ile Avrupa yakası arasında kullanılan arabalı vapurlarda öncelik okul servislerine tanınacak.

7 bin polis görev yapacak

Trafik akışını sağlamak için İstanbul'da 7 bin polis görev yapıyor. Yollar havadan helikopterlerle izleniyor. Sıkışık olan noktalar ekiplere bildirilerek müdahale edilecek.

Yetkililer velileri, mümkün olduğunca özel araçlarını kullanmamaları ve toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri konusunda uyarıyor.

İETT eylem yapmayacak

Bu arada, Hizmet-İş Sendikası İETT şoförlerinin okulların açılacağı 18 eylül pazartesi günü eylem yapmayacağını açıkladı.

Hizmet-İş Sendikası, İETT şoförlerinin maaşları ve toplu sözleşme farkından kaynaklanan alacaklarının ödenmemesi durumunda okulların açılacağı gün iş yavaşlatma eylemi yapacağını belirtmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı maaşların önceki akşam itibariyle hesaplara yatırıldığını ve diğer kısmın kasım-aralıkta ödeneceğini açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İETT'de çalışan işçilerin memurlardan daha yüksek ücret aldığını, bu tavrın üzücü olduğunu ifade etti ve "gereken yapıldı, eylem olmayacak" dedi.

Hizmet-İş Sendikası İstanbul İkinci Şube Başkanı Ali Osman Kart da bugün iş yavaşlatma eylemi yapılmayacağını açıkladı.

Ankara'da da trafik telaşı

Ankara'da da yaz başından bu yana ana yollarda köprü ve yol çalışmaları var. Okullar bugün açılıyor, ancak çalışmalar bitmedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankaralılardan sabır istiyor. Ankaralılar ise okulların açılacağı pazartesi sabahı trafikte nasıl ilerleyeceklerinin hesaplarını yapıyor.

Gökçek, diğer üç anayoldaki çalışmalar ile çakışmaması için bu çalışmanın geç başlatıldığını söylüyor, Ankaralılara toplu taşım araçlarını kullanmalarını tavsiye ediyor.

Ankara'da Esenboğa, İstanbul ve Eskişehir yolu trafiğe açılırken, TOBB Üniversitesi önündeki yol ise önümüzdeki hafta açılacak, ancak Atatürk bulvarındaki yol ve köprü çalışmaları iki ay daha devam edecek.