BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

13 dakika arayla iki farklı fatura

13 dakika arayla iki ayrı elektrik faturası gelen vatandaş soluğu TEDAŞ'ta aldı.

Abone ol

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir kişi, evine 13 dakika arayla iki ayrı elektrik faturası kesildiği iddiasıyla soluğu TEDAŞ'ta aldı. Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Alanyurt beldesinde Ertan Akpınar'ın evine, 17 Eylül Salı günü TEDAŞ'ın elektrik sayaçlarını okuyan görevliler tarafından düzenlenmiş iki fatura bırakıldı. Faturalardan birinde tüketim bedeli 1233 YTL gösterilirken, ilkinden 13 dakika sonra kesilen ikinci faturada ise aboneden 25.50 YTL talep edildi.

Yüksek meblağlı faturada Akpınar ailesinin elektrik tüketimi 7 bin 792 kilovatsaat, 13 dakika sonra kesilen diğer faturada ise 161 kilovatsaat olarak gösterildi. İki faturayı inceledikten sonra soluğu TEDAŞ İnegöl Şubesi'nde alan Ertan Akpınar, faturalara itiraz etti.

Kuruma itiraz dilekçesi de veren Akpınar, ''Şimdilik bir yanıt alamadım. Daha sonra gelmem istendi. Bu tür hataları zaman zaman gazetelerden okuyunca şaşırıyordum, ama her insanının başına gelebiliyormuş. Büyük itibar sahibi olan böyle kurumların bu tür konulara biraz daha önem vermeleri gerekiyor'' dedi.