BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56

12 Haziran'daki kritik 24 viraj

12 Haziran'daki kritik 24 viraj

Rizemesut yılmaz ve recep tayyip erdoğan gibi iki başbakan çıkaran rize’de ak parti üç milletvekilliğini de almayı hedefliyor.ntvmsnbc'nin haberine göre,mesut yılmaz’ın desteğini aldığı belirtilen kenan bıyık ile 39 yıldır rize’de milletvekili çıkarmayı başaramayan chp bu seçimlerde...

12 Haziran'daki kritik 24 viraj

RİZE

Mesut Yılmaz ve Recep Tayyip Erdoğan gibi iki başbakan çıkaran Rize’de AK Parti üç milletvekilliğini de almayı hedefliyor.ntvmsnbc'nin haberine göre,

Mesut Yılmaz’ın desteğini aldığı belirtilen Kenan Bıyık ile 39 yıldır Rize’de milletvekili çıkarmayı başaramayan CHP bu seçimlerde iddialı.

Rize’de CHP’nin sürpriz yaparak Başbakan Erdoğan’ın memleketinde bir milletvekilliği kazanabileceği belirtiliyor.

12 Haziran'daki kritik 24 viraj

TUNCELİ

CHP’nin ‘kalesi’ olarak bilinen Tunceli’de CHP seçimlere arkasına bir de Kemal Kılıçdaroğlu rüzgarını alarak giriyor.

CHP 2007 seçimlerinde Tunceli’den milletvekili çıkaramadı. Seçimlerde bağımsız aday olarak yarışan Kamer Genç ve Şerafettin Halis Meclis’te Tunceli’yi temsil eden isimler oldu. Kamer Genç, 12 Haziran seçimlerinde CHP’nin birinci sıra adayı. Tunceli’de CHP’nin 2. sıra adayı Hüseyin Aygün’le birlikte 2’de 2 yapmayı hedefliyor. BDP’nin desteklediği Bağımsız aday sanatçı Ferhat Tunç da Tunceli’deki en güçlü adaylardan.

12 Haziran'daki kritik 24 viraj

OSMANİYE

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin birinci sıradan aday olduğu memleketi Osmaniye’de 2007 seçimlerinde AK Parti ile ikişer milletvekili çıkarmıştı.

CHP’nin etkili olmadığı kentte yarışın yine MHP ve AK Parti arasında geçmesi bekleniyor.

12 Haziran'daki kritik 24 viraj

İSTANBUL

İstanbul, 85 milletvekili ve 9 milyondan fazla seçmeniyle sonuçları en çok merak edilen kent. Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’da İstanbul’dan aday. Partiler İstanbul’da sürpriz isimlerle öne geçmeye çalışıyor.

Ak Parti’de eski milli futbolcu Hakan Şükür, CHP'de Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği yöneticilik yapan Şafak Pavey, gazeteci Oktay Ekşi, sanatçı Sabahat Akkiraz, MHP'de Balyoz davası sanığı Engin Alan, eski futbolcu Saffet Sancaklı sürpriz adaylar arasında.