BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

12 Eylül'de AK Parti'ye kırmızı kart!

Aziz Kocaoğlu, Aliağa'nın kapatılan belediyesi Helvacı'da vatandaşlara seslendi.

Abone ol

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Aliağa’nın kapatılan belediyesi Helvacı'da yurttaşlara seslendi; “12 Eylül’de AK Parti’ye bugüne kadar yaptığı yanlışlıklara dur demek için kırmızı kart gösterelim ve hayır oyu verelim” dedi.

CHP Parti Meclisi Üyesi Alaattin Yüksel ve İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci ile birlikte Helvacı’ya gelen Kocaoğlu’nu Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ve ilçe yöneticileri, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, köy ve mahalle muhtarları ile yurttaşlar karşıladı.

Araç üzerinden halkı selamlayan Kocaoğlu yurttaşların kandilini ve Ramazanını kutladı. Miting havasında geçen konuşmada Kocaoğlu 12 Eylül Referandum içeriğinin boş olduğunu belirterek Hayır oyu vereceklerini belirtti ve yurttaşlardan da hayır oyu vermelerini istedi.

Kocaoğlu “Hepimizin yaşamında bir duası vardır. Benim duam ‘Allah’ım bana sindiremeyeceğim, taşıyamayacağım kadar varlık verme. Taşıyacağım, sindireceğim kadar yokluk ver. Taşıyamayacağım, sindiremeyeceğim varlık da yokluk da beni mahveder. 2007 yılından sonra iktidar bu yükü taşıyamadı. Açılım diye tutturdular içi boş çıktı. AK Parti 8 yılda oldukça yorulmuş ve yıpranmıştır. Söylemleri ve eylemleri ile ‘Sen ondansın, ben bundanım’ diyerek ayrım yapmıştır. Özellikle 2007 seçiminden sonra ülkeyi çok daha kötü yönetmiştir. Bu referandumda ‘hayır’ çıktığında Sayın Başbakan ve AK Partililer şapkalarını önlerine koyacaklar. Biz nerde yanlış yaptık diye düşünecekler. Yanlışlara dur demek için ülkenin birlik, bütünlük içinde kalması için12 Eylül’de iktidara kırmızı kart gösterelim, AK Parti’ye dur demek için hayır oyu verelim.” dedi

Vatandaşlardan oldukça sıcak ilgi gören ve konuşması sık sık alkışlarla kesilen Kocaoğlu yurttaşların sorunlarına da cevap verdi. Bir minibüsçü esnafının Menemen garajına alınmadıklarını ve Helvacı- Menemen arası yolcu taşıyamadıklarından dert yanması üzerine Başkan Kocaoğlu “Bunlara ne hakları var” diyerek tepki gösterdi.

Kocaoğlu “Helvacılılar Menemen’den alış veriş yapıyorlar para bırakıyorlar böyle bir şeye ne hakları var." Büyük şehir sınırları içersinde ulaşımın yetkilerinin kendilerinde olduğunu belirten Kocaoğlu; “Yavaş atın tekmesi pek olur” diyerek bir kez daha tepki gösterdi. Konuşmasının ardından araç üzerinde CHP Parti Meclisi Üyesi Alaattin Yüksel, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz ve CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ile birlikte Helvacı sokaklarında yurttaşları selamlayan Kocaoğlu Aliağa’ya geldi. İstiklal, Hükümet, Sebastiano Lagona, İzmir ve Fevzipaşa caddeleri üzeriden kent içinde tur atarak yurttaşları selamlayarak kentten ayrılan Kocaoğlu’na Aliağalı yurttaşlar da sevgi gösterisinde bulundu.