BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

11. dalgada son durum

Ergenekon soruşturması hız kesmedi. Polisler eş zamanlı 13 ilde operasyon başlattı. Aramalar ve gözaltılar var.

Abone ol

İNTERNETHABER

Ergenekon soruşturması kapsamında polis, 13 ilde operasyon başlattı. Erhal Göksel, Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek'in de aralarında bulunduğu toplam 39  kişi gözaltına aldı.  Gözaltına alınanlar arasında subay ve polislerin de bulunduğu belirtiliyor.

Operasyon İstanbul, Ankara ve Bursa dahil 13 ilde sabahın erken saatlerinde başladı. Ankara'da Türk Metal Sendikası Genel Merkezi ve başkanı Özbek'in evi ile Avrasya TV'de arama yapıldı.

Gözaltındaki 39 kişiden 17'si özel harekat dairesinde görevli polis, 2'si astsubay, 3'ü teğmen, 2'si dernek başkanı, 7'si gazeteci, 2'si öğretim görevlisi ve 5'i de sendikacı.

SON GELİŞMELER

00:59- Erhan Göksel Adli Tıp'ta

Gözaltına alınan VERSO Araştırma Şirketi’nin sahibi araştırmacı ve siyaset danışmanı Erhan Göksel, örgüte lobi faaliyeti yapmakla suçlanıyor.

Haberin ayrıntıları için TIKLAYIN

00:15- Yalçın Küçük artık serbest!

'Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklu iken tahliye edilen Prof. Dr. Yalçın Küçük, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Buradaki kontrollerin ardından Küçük serbest bırakıldı. İlk sözleri ise...

Haberin ayrıntıları için TIKLAYIN

22.42- Polis, Türk Metal Sendikasından 9 koli belge aldı

Ergenekon Soruşturması kapsamında Türk Metal Sendikası'ndaki aramalar sona erdi. Sabah saat 07:00 sularında başlayan aramalar, gece 21:45'te sona erdi.  
  
Polis aramalar sırasında el koyduğu belgeleri 9 kolide topladı. Kolileri tek tek araca koyan polis ekipleri, daha sonra Türk Metal Sendikası'ndan ayrıldı. Bazı sendika üyeleri polisin çıkışı sırasında, "Askere uzanan eller kırılsın" şeklinde slogan attı. Türk Metal Sendikası önündeki grup daha sonra aramaların yapıldığı ART'ye gitti.

20:30- Mustafa Özbek İstanbul'a getirildi

Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alınan, aralarında Türk Metal İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek'in de bulunduğu 6 kişi, İstanbul'a getirildi. Özbek ve beraberindekiler, Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında çeşitli illerde gözaltına alınan zanlılar, İstanbul'a getirilmeye devam ediyor. Ankara'da gözaltına alındıktan sonra İstanbul'a getirilen Mustafa Özbek ve 5 zanlı sağlık kontrolü için Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Zanlıların Adli Tıp Kurumu'na getirildiği sırada polis ekipleri çevrede önlem aldı.

20:00- Yalçın Küçük serbest bırakıldı

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklu iken tahliye edilen Prof. Dr. Yalçın Küçük ve Bağımsız Cumhuriyet Partisi (BCP) Genel Başkan Yardımcısı Engin Aydın, cezaevinden çıktı.

Ayrıntılar için TIKLAYIN

19:00- Özel Harekatçı Ayhan Atebek İstanbul'da

"Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan Elazığ Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürü Ayhan Atabek, uçakla İstanbul'a getirildi.  
 
Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağıyla Atatürk Havalimanı'na getirilen Ayhan Atabek, iç hatlar geliş terminalinden polisler eşliğinde İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

İŞTE GÖZALTI LİSTESİ

ANKARA: Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek ve VERSO araştırma şirketi sahibi Erhan Göksel'in adı ile Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Mecit Hazır ve Pevrul Kavlak, Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Muharrem Aslıyüce ve Süleyman Erdinç ve Türkmeneli Derneği Başkanı Savaş Avcı olduğu kaydedildi.

İSTANBUL
: Koruma Şube Müdürlüğü'nde polis memuru Kenan Temur, Jandarma Teğmen Onur Özdemir,  Jandarma Teğmen Cihan Arık, gazeteci Ünal İnanç

Ergenekon operasyonu tam gaz sürüyor. Polisler 13 ilde operasyon başlattı. Peki 11. dalgada kimler gözaltına alındı? GÖZALTINA ALINANLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ..!  

ANTALYA: Emniyet amiri Servet Kaynak ve polis memuru Fahri Süslü

TOKAT: Özel Harekat'ta görev yapan Murat Çavdar

ISPARTA: Eğirdir'deki Dağ ve Komando Okulu'nda görevli bir albayın evi arandı. Uluborlu Jandarma Komutanı Astsubay Başçavuş Hüseyin Çoban ise aranıyor.

KAHRAMANMARAŞ: Özel Harekat Şubesi'nde görevli 3 polis

HATAY: Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli bir komiser ve iki polis memuru

ŞIRNAK: Şırnak merkezde görev yapan Üsteğmen Melih Yüksel, Cizre İlçesi'nde görevli bir astsubay ve Beytüşşebap İlçesi Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan özel harekatçı bir polis memuru

IĞDIR: Özel Harekat Dairesi'nde görevli bir polis

ELAZIĞ: Özel Harekat Şube Müdürü Ayhan Atabek

SİVAS: Sivas'ta aralarında Cumhuriyet Üniversitesi'nde görevli öğretim görevlilerinin de olduğu 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan biri Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Feridun Hürmüzlü

 

HAKKARİ: Hakkari merkez ve Yüksekova İlçesi'nde 2 kişi.

 

VAN: Başkale'de 1 özel harekatçı.

 

SİİRT: Bir astsubay

 

İZMİR: Şırnak'ta Çakırsöğüt Tugay Komutanlığı'nde görevli ve İzmir Foça'da bulunan bir teğmen

 

BURSA: “Ergenekon” soruşturması kapsamında Şırnak'ta gözaltına alınan üsteğmenin Bursa'nın İznik ilçesinde annesine ait olan evde polis ekiplerince yapılan arama tamamlandı.

ERHAN GÖKSEL VE SENDİKA BAŞKANI GÖZALTINDA

Gözaltına alınanlar arasında bazı isimler dikkat çekiyor. Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek, gazeteci Ünal İnanç Türkmeneli Derneği Başkanı Savaş Avcı ve Verso şirketi sahibi Erhan Göksel gözaltında. Göksel Flash TV'de program yapıyordu. 

Gözaltına alınan Türk Metal İş Sendikası Başkanı Mustafa Özbek aynı zamanda Avrasya Televizyonu onursal başkanı. ART'de program yapanlar arasında Mustafa Balbay ve Emin Çölaşan da vardı.

POLİS VE SUBAYLAR DA GÖZALTINDA

Tutuklu bulunan İbrahim Şahin bağlantılı 20 civarında polis ve subaylar gözaltına alındı. Antalya'dan bir emniyet amiri ve polis İstanbul'a getirildi. Gözaltına alınanlar arasında iki suikast timinin de bulunduğu belirtiliyor. Isparta'da rütbeli bir subayın gözaltına alındığı gelen haberler arasında.

ERGENEKON'A MADDİ DESTEK İDDİASI

Operasyon Türk Metal Sendikası odaklı olduğu gözleniyor. Gözaltına alınan Özbek aynı zamanda Avrasya TV'nin de sahibi. Operasyonun nedeni olarak ta sendikanın Ergenekon'a maddi destek sağlaması gösteriliyor

BİNADA BİLGİSAYARLAR İNCELENİYOR

Terörle mücadele ekipleri Avrasya TV binasına saat 05.00'de geldi. Polisler bilgisayarlar ve dökümanları inceliyor. Bilgisayarlardaki bilgiler yedekleniyor. Sabah işe gelen personel dışarıda bekletiliyor.