BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,05
ALTIN 2.836,25

10 yaşındaki gelinin dramı

10 yaşındaki gelinin dramı

Henüz 10 yaşında olmasına rağmen, kısa hayatına işkencelerle dolu bir evlilik, tecavüz ve boşanma sığdıran yemenli nujood ali'nin dramı, abd'nin cnn televizyonuna konu oldu. ülkesinde birçok küçük kız gibi henüz 18 yaşına gelmeden, 30 yaşında ismi açıklanmayan bir adamla...

10 yaşındaki gelinin dramı

Henüz 10 yaşında olmasına rağmen, kısa hayatına işkencelerle dolu bir evlilik, tecavüz ve boşanma sığdıran Yemenli Nujood Ali'nin dramı, ABD'nin CNN televizyonuna konu oldu. Ülkesinde birçok küçük kız gibi henüz 18 yaşına gelmeden, 30 yaşında ismi açıklanmayan bir adamla evlendirildi.

10 yaşındaki gelinin dramı

Babası, geleneklere uydu ve "20 yaşına gelmeden ona dokunmam. O bizim şimdilik kardeşimiz" diye söz veren damada güvendi. Ancak Nujood Ali, şubat ayında yapılan düğünden 2 ay sonra ülkesinde pek çok kızın cesaret edemediğini yapıp boşanmak için soluğu mahkemede aldı.

10 yaşındaki gelinin dramı

Küçük kız yaşadıklarını, "Beni kendisiyle yatmaya zorluyordu. İstemediğimi söylediğimde canımı yakmaya başladı. Bana zorla istemediğim şeyler yaptırdı" sözleriyle anlattı.

10 yaşındaki gelinin dramı

Baba da CNN'e konuşarak, "Damat bana, 20 yaşına gelinceye kadar kızıma dokunmayacağını söyledi. Oysa hemen onunla yatmış. Meleğime zarar verdi. İçim parçalandı" dedi.