BIST 10.089
DOLAR 34,14
EURO 38,02
ALTIN 2.889,76
HABER /  GÜNCEL

10 metrekareye 44 kişi !

Van'da jandarma ekipleri, Gürpınar'da bir kamyoneti durdurdu. Aramada kasadan 44 kişi çıktı.

Abone ol

Van'da jandarma ekipleri, Gürpınar'ın kırlık kesimlerindeki çalışmalar netîcesinde, yurda kaçak yollardan girdiği tesbit edilen yabancı uyruklu 44 şahsı ele geçirdi.

Aç-susuz 4 gün yol yürüyerek Türkiye'ye giren yabancı uyruklu 44 şahıs arasında, 2 çocuk ve 2 de bayan bulunuyor. Edinilen bilgiye göre, Van İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, havaların ısınmasıyla kaçak yollarla yurda yabancı şahısların girişlerinin çoğalması üzerine çalışmalarını sıklaştırdı. Geçen günlerde Osmaniye'de meydana gelen ve 44 kaçak şahsın öldüğü, 55'inin de yaralandığı trafik kazasının ardından Van İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri alarma geçti.

Yurda illegal yollarla kaçak girişlerin cereyân ettiği tâlî yollarda ekipler, çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Gürpınar İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bu sabah aldığı bir ihbar üzerine ilçeye bağlı Ortaköy'ün kırlık kesimlerinde pusu kurarak, Mehmet Zeki U. yönetimindeki 34 JKH 33 plakalı kamyoneti durdurarak aradı. Arama netîcesinde; kamyonetin kasasında 26 Afganistan, 15 Bangladeş ve 3 Pakistan uyruklu olmak üzere 44 yabancı bulundu.

10 metrekarelik kamyonet kasasında, 2 çocuk ile 2 de bayan bulunuyor. Jandarma ekipleri, 4 gün boyunca aç ve susuz kalan şahısları Jandarma Karakol Komutanlığı'na getirerek, onlara kalacak yer ve sıcak yemek verdi. Uzun geçen yolculuğun ardından hayli bitkin düşen çocuklar ve kadınlar, kendilerine verilen yemek öncesi 2'şer bardak su içerek susuzluklarını giderdi.

Kaçak şahısları getiren ve yakalanan Mehmet Zeki U. isimli şahıs, ifadesine başvurulmak üzere gözaltına alındı. Kamyonetin, İstanbul'dan çalınan bir araç olduğu ortaya çıktı. Yabancı uyruklu şahıslar, sorgularında, İstanbul'a kadar 1200 Dolar karşılığında anlaştıklarını, Yunanistan üzerinden Avrupa'nın diğer ülkelerine gideceklerini söyledi.