09 Şubat 2012, Perşembe

Piyasalar
IMKB : 61.412  
Dolar : 1,7505  
Euro : 2,3235  
Altın : 651,12  

İstanbul

 

Ankara

 

Adıyaman

 
BaşlatDurdur
PKK kampları sokak adı oluyor

PKK kampları sokak adı oluyor

10 Mart 2010 Çarşamba 17:20
Batman'da sokak isimleri değiştiriliyor. Belediye Meclisi kararı onayladı. İsimler ise çok tartışılacak cinsten!
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşGoogle'da PaylaşYahoo'da Paylaş
Bu haberi paylaş
BUGÜN VE HERGÜN DOYA DOYA SPOROKUSporOku
 

Batman’da Belediye Meclisi'nden tartışma yaratacak yeni karar. Sokaklara PKK’nın kamplarının da yeraldığı yeni isimler verildi

Batman’ın BDP’li belediyesi, tartışma yaratacak yeni karar aldı. Belediye Meclisi, kentte bazı cadde ve sokaklara terör örgütü PKK’nın Kuzey Irak’ta barındığı Zap ve Avaşin kamplarının adlarının da bulunduğu yeni isimlerin verilmesi için karar alıp, onaylanması için valiliğe gönderdi.

Batman Belediye Meclisi aldığı bir kararla, daha önce numaralı olarak bilinen sokak isimlerini değiştirdi. Belediye Meclisi aldığı kararı, valilik onayına sundu. Vali Ahmet Turhan, kararı onaylarsa, cadde ve sokak isimleri değişecek.

Değiştirilen cadde ve sokak isimlerinin arasında dikkat çeken birçok isim var. Terör örgütü PKK’nın Kuzey Irak’ta bulunan kamplarından biri olan Zap ve Avaşin, geçirdiği kalp krizi sonucu ölen kapatılan DEP eski Milletvekili Orhan Doğan, Med İmparatorluğunun ‘Med’ olan adı, sürgünde yaşamını yitiren Kürt yazar Mahmut Baksi, 1990’lı yıllarda PKK ile güvenlik güçleri arasında çatışmaların sıkça yaşandığı Şırnak’taki Gabar Dağı, Batman’ın Hasankeyf İlçesi yakınlarındaki Mava Dağı, Tunceli’nin Munzur Vadisi’nin Kürtçe adı olan ‘Adar’, Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde bulunan kalenin adı Zembilfroş; Şırnak ve çevresi için kullanılan Botan adının verilmesi kararlaştırıldı.

Geçen yıl da Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi bitişiğinde yapılan parka ‘Zap’ ve ‘Avaşin’ adını vermek isteyen Belediye’nin talebine Batman Valiliği onay vermişti. Parka daha sonra geçen yıl Yunanistan'da ölen Ermeni besteci Aram Tigran adı verildi.

Facebook'ta Paylaş
 
Bu elma her derde deva!
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Toplam (54) adet yorum eklenmiştir.
mesih
11 Mart 2010 Perşembe 14:14
Değerli Yorumcumuz, Her görüşe eşit mesafede durmakla birlikte;hakaret,küfür,aşağılama vb.içeren,toplumsal hassasiyetleri zedeleyici nitelikteki yorumları yayınlayamıyoruz.Kriterlerimize uygun olarak yeniden yorum yazmanızı diler,ilginize teşekkür ederiz. Saygılarımızla
CEVAPLA
YORUMUN DEVAMI
Turk_Kurt_Hilal@hadicem
11 Mart 2010 Perşembe 12:35
Zap Karakolumuz var. TSK'ya hesap soracakı mısın? Neden kamp ismini karakola verdiniz diye?
CEVAPLA
YORUMUN DEVAMI
hadicem
11 Mart 2010 Perşembe 00:29
Gerçekten hem haber,
hemde yorumları okuduğumda,
hayretler içinde kaldım,
Tüylerim tiken tiken oldu,
Kendi topragıyımış,
istediği adı kormuş,
Beyler kendinize gelin,
Orası türkiye cumhuriyetine ait,
üzerinde yaşayan insanlarda ırkı
ne olursa olsun bizim vatandaşımız.
Burda bahs edilen
Bölücü,kan dökücü bir örğütün kampların ismini
Vererek, devlete ve orda PKK ile savaşan insanlara
meydan okumadır.
Bu yorumları PKK desdekçileri yazıyorsa,
diyecek lafım yok.
yok bunu bunu demokrasi,insan hakları
veya açılım adına yazıyorlarsa
gerçekten Ülkenin gelecği Vahim.

ADI ÜSTÜNDE PKK kampları,
sindire sindire,
alıştıra alıştıra
Bzim topraklarımızda
PKK reklamı yapmak.
CEVAPLA
YORUMUN DEVAMI
Tüm Yorumlar
 
 
 
 
 
 
09 Şubat 2012 Perşembe 13:16
09 Şubat 2012 Perşembe 13:12
09 Şubat 2012 Perşembe 13:11
09 Şubat 2012 Perşembe 13:03
09 Şubat 2012 Perşembe 12:59
 
GeriYukarı
Yükleniyor...
× Facebook'ta -