

Pakistan'daki Sellerde Ölü Sayısı Artıyor

Pakistan'ın kuzey-batısındaki sellerde en az 800 kişinin öldüğü açıklandı.
Bölgenin en büyük kenti olan 3 milyonluk Peşaver ile bağlantı kesilmiş durumda.
Sınırın Afganistan tarafında da dört bölge sellerden etkilendi; bu ülkedeki ölü sayısı da en az 60 olarak açıklandı.
Birleşmiş Milletler'e göre, şiddetli muson yağmurlarının neden olduğu seller 1 milyon kişiyi etkiledi.
Bunun tarihin en şiddetli sellerinden biri olduğu söyleniyor.
Bir çok bölgeye ulaşılamazken, yeni yağmurlar bekleniyor.
Bölgede birçok nehir taşarken; köyler, yollar, köprüler sular altında kaldı.
Ülkenin kuzeybatı kesimindeki binlerce köyün sellerden etkilendiği, 100 binden fazla evin hasar gördüğü, 5 bin evin su altında kaldığı, en az 60 köprünün ve çok sayıda yolun büyük hasar aldığı açıklandı.
Bölgedeki köprülerin yıkılması ve su altında kalması nedeniyle kurtarma çalışmaları, askeri helikopterler ve botlarla yapılıyor.
Elektrik çarpmalarını önlemek için bazı nakil hatlarına enerji verilmemeye başlandı.
Bir hükümet yetkilisi hasar gören bina, yol ve köprülerin yeniden inşa edilmesinin aylar sürebileceğini söyledi.
Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani, bazı bakanlar ve ordu komutanı da bölgeyi havadan inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
Uluslararası toplumdan da yardım çağrılarına yanıt gelmeye başladı.
Çeşitli uluslararası yardım kuruluşları bölgeye giderken, Almanya, Pakistan'a 500 bin euro acil insani yardım yapacağını açıkladı.
Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, yaptığı yazılı açıklamada, paranın acilen barınakların kurulması, battaniye ve içme suyu için kullanılacağını ifade etti.
Açıklamada, Almanya Dışişleri Bakanlığının bir çok yardım kuruluşu ile bağlantıda olduğu ve ilk yardımların en kısa sürede yola çıkacağı kaydedildi.
80 yılın en büyük afeti
Yetkililer bölgede 80 yıldan uzun süredir bu düzeyde yağış görülmediğini belirtiyor.
Meteroloji uzmanları ise yağışların süreceğini söylüyor.
Sellerden en çok ülkenin kuzeybatısı etkilenirken, güneybatıdaki Belucistan ve Pencap bölgeleri de yağışlardan zarar gördü.
Sel ve su baskınları dolayısıyla yaklaşık yarım milyon kişinin evlerini terketmek zorunda kaldığı tahmin ediliyor.
Sellerde yüzlerce kişinin boğulduğu ya da suya kapıldığı, pek çoklarının da heyelanlar veya çöken binalar sonucu öldüğü bildiriliyor.
Mağdurların büyük bölümünün, daha ucuz olduğu sel ve heyelana açık bölgelerde yaşamak durumunda olan kırsal ve yoksul kesimdekiler olduğu belirtiliyor.
Alçak yerlerde yaşayanlara, yağış süreceği için daha yüksek ve güvenli kesimlere gitme çağrısı yapılıyor.
Havayolu yetkilileri de İslamabad'da Çarşamba günü 150'den fazla kişinin ölümüne yol açan uçak kazasında elverişsiz hava koşullarının rol oynamış olabileceğini belirtiyor.

- Nagehan Alçı'dan şok eden yorum!
- Ölüler hayırla yad edilir mi?
- AK Partili Çelik'ten müthiş oy iddiası
- Dev dalgalar gemileri savurdu (video)
- MİT depremine hükümetten ilk yorum
- Yıldırım'ın savunması çok konuşulacak
- Humus'ta kan donduran katliam
- İşte Muhteşem Yüzyıl'ın kamera arkası
- Banka kredisi mağdurlarına müjde
- Zaman aşımı değil, vicdan aşınması!
- Ve söz sırası tabletli öğrencilerde
- Dindar değilim, ama tinerci de olmadım!
- 1http://www.hurses.net
- 2http://www.ulusalhaber12.com
- 3http://www.halklailiskiler.com
- 4http://www.otoalsat.com
- 5http://www.medikalhavuz.com
- 6http://gazetevadisi.blogspot.com
- 7http://www.alkanhasan.com
- 8http://sondakikagazetesi.com
- 9http://beldegazetesi.com
- 10http://olay-gazetesi.com
- 11http://ekonomigazetesi.net
- 12http://www.konutlobisi.com
- BUGÜN
- BU HAFTA
- BU AY




- BUGÜN
- BU HAFTA
- BU AY

















































































