BIST 9.652
DOLAR 34,70
EURO 36,63
ALTIN 2.966,47
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

ÖSYM sonunda hatayı kabul etti!

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, şifre skandalı ardından tartışmalı hale gelen YGS sınavının iptalini gerektirecek bir durum olmadığını söyledi.

Abone ol

İNTERNETHABER- ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir'den Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda yaşanan skandala ilişkin tarihi bir açıklama geldi.

Basın kuruluşlarına dağıtılan kitapçıkların özensiz hazırlandığını kabul eden Demir, ''Basına verilen kitapçık biraz acemice hazırlandı. Yanlış cevapların yerleşmesinde eksiklik var ama adaya avantaj yok'' dedi.

Sınavın iptaline ilişkin de açıklama yapan Demir,"Danıştay iptal kararı alırsa sınavı yeniden yaparız" dedi.

YGS'NİN ŞİFRESİNİN ÇÖZMENİN EN KISA YOLU... TIKLAYIN

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, medyanın Ankara Temsilcileri'yle bugün biraraya geldi ve sorulara yanıt verdi.

Sınavla ilgili kargaşanın basına verilen kitapçıktan çıktığını savunan Demir, "Yanlış cevapların yerleşmesinde eksiklik var ama adaya avantaj yok. Olağan dışı hiçbir durum sözkonusu değil. Gizlediğimiz hiçbir şey yok. Dün itibariyle 1 milyon 400 bin adayın soru kitapçığı okundu, sorun yok. Sınavda kişiye özel bir mualeme sözkonusu değil. Kamuoyu her adayın kitapçığını görecek, bu sayede bir hata olup olmadığı da görülecek" dedi.                                                           

YGS'de bir skandal daha!
YGS'de skandal bir hata daha:
Sorular var ama şıklar yok!
HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

SUÇU MATBAAYA ATTI

Prof. Dr. Demir, basına dağıtılan kitapçıkla ilgili yaşanan kargaşanın da ÖSYM'nin değil, matbaanın hatası olduğunu savundu:

"Basına verilen kitapçığı Meteksan karıştırdı, tam bir işgüzarlık."

SINAVI YENİDEN YAPARIZ 

Demir, Danıştayın YGS'yi iptal etmesi halinde buna saygı duyacaklarını ve sınavı en kısa sürede yapacaklarını bildirdi.

HER ADAYA MEKTUP

Demir, ayrıca sınava giren tüm adaylara tartışmalı süreçleri anlatacağı bir mektup göndereceğini de açıkladı. Demir, mektubunda adaylardan ikinci sınava odaklanmalarını isteyeceğini de belirtti.

KOMPLO KURULDU

ÖSYM'nin 5 Ekim'den bu yana her sınavlardaki tüm oyunları bozduklarını iddia eden Demir, oyunları bozdukları için kendilerine komplo kurulduğunu ileri sürdü.

Demir, üniversite sınavının ikinci basamağında da aynı sistemi kullanacaklarını açıkladı.

ESKİ BAŞKANA ÇAĞRI

ÖSYM Başkanı Demir'i yaptığı açıklamalar nedeniyle eleştirilen Eski Başkan Ünal Yarımağan'a da yeni başkandan çağrı geldi. Demir, "Tecrübelerini bizimle paylaşsın" dedi.

YGS'YE İPTAL DANIŞTAY'IN ÖNÜNDE

Konya'da lise öğrencisi 18 yaşındaki M.A.O.'nun avukatı Ahmet Gürol Şağban aracılığı ile Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile ilgili 'yürütmenin durdurulması ve sınavın iptal edilmesi' için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) hakkında Danıştay'a dava açtı.

ÖSYM tarafından 27 Mart 2011 tarihinde yapılan YGS'nin bir şifreleme tekniği ile soruları okumadan doğru yanıtları bulabildiğinine yönelik iddalar üzerine mağdur edildiklerini belirten M.A.O.'nun avukatı Ahmet Gürol Şağban, sınavın iptali için başvurduklarını bildirdi. Şağban, şöyle dedi:

"Anayasamızın 10'uncu maddesine göre, devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine göre haraket etmek zorundadır. Dolayısıyla eğer böyle bir şifreleme tekniği sınava giren bir kısım adaylara verilmiş ise soru kitapcıkları da bu şifreleme tekniğine göre hazırlanmışsa büyük bir yolsuzluk ile karşı karşıyayız demektir. Bu sınavın iptalini gerektiren sebeptir. 1 sorunun dahi doğru cevaplanması bu sınavda on binlerce kişinin önüne geçmeye yol açıyor. Dolayısıyla bu sınavda her bir sorunun çok büyük önemi var. Biz bu husustaki dava dilekçemizi bu gerekçelerle hazırladık ve Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) hakkında öncelikle yürütmenin durdurulması ve iptali için Konya İdare Mahkemesi nezninde dava açılması için Danıştay'a müracatımızı yaptık."

"SÖZ YARGININ"

Açtıkları dava ile tüm hususların tarafsız uzmanlar ve bilirkişiler tarafından inceleneceğini belirten Ahmet Gürol Şağban, şunları söyledi:

"Mahkeme yoluyla bu sınavlardaki şaibe mutlaka ortaya çıkacaktır. Biz öğrenci ve velilerimizin daha fazla mağdur edilmemesi, akademik takvimin sekteye uğramaması, öğrencilerin psikolojik durumlarının göz önüne alınması için ÖSYM'nin böyle bir davaya gerek kalmadan doğrudan sınavı iptal etmesi ve acilen sınavın yenilenmesi yoluna gitmesini bekliyorduk. Ama yapılan açıklamalar bunun tam tersi yönünde olunca bunu bur dava yoluyla iptal edebilme yolunu seçtik. Bu davayı Konya İdare Mahkemesi aracıyığıyla Danıştay'a gönderilmek üzere açtık. Artık söz yargınındır. Yargı bu konuyu enine boyuna inceleyecek ve kararını verecektir."

Avukat Ahmet Gürol Şağban, son gelişmelerin ardından müvekkilinin psikolojik olarak etkilendiğini sözlerine ekledi.