BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.501,18
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Googleın kamerası kriz çıkardı

Sigarayı bıraktım dedi, google kamerasına yakalandı. Evli adamı karısı, seks shopa girerken gördüi. Panik var.

Abone ol

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Google’ın önceki gün hizmete soktuğu harita servisi Amerika’da olay yarattı.

ABD sokaklarında daha önceden çekilen görüntüler eşliğinde dolaşma olanağı sunan serviste, sokaklarda insanların yüzlerinin, arabaların plakalarının gözükmesi ortalığı karıştırdı.

Programı deneyen kişiler, striptiz klübüne girenleri, seks shop’lardan alışveriş yapanları, ev önüne park edilen araçların plakalarını bile görünce “özel hayat” tartışması alevlendi.

Ailesine sigarayı bıraktığını söyleyen ancak Google’ın haritasında şirketinin önünde sigara içerken görüntülenen bir Amerikalı bu yeni hizmetin kendisini çok kızdırdığını söyledi.

Bir başka Amerikalı ise seks shop'a girerken yakalandı. Karısı ile başı dertte. Google’a binlerce dava açılabileceği belirtilince şirket geri adım attı. Google’dan yapılan açıklamada, “Görüntülerden rahatsız olan varsa hemen bize iletsin kaldıralım” ifadesi kullanıldı.

Benzer biz hizmet veren Microsoft ise Google’a sataşmaktan geri kalmadı: “Biz de aynı teknolojiye sahibiz ama insanların özel hayatına bu kadar müdahale eden bir hizmeti vermeyi düşünmüyoruz.”