BIST 8.924
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,21
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Tıkla Googleı ABDyi dolaş

Google, internet kullanıcılarının sokaklarda yaya gibi gezmesini sağlayan servisi hizmete soktu.

Abone ol

Google ve Microsoft, bazı kentlerdeki sokakların ayrıntılı resimlerinin yer aldığı ve internet kullanıcılarının sokaklarda yaya gibi gezmesini sağlayan servislerini hizmete soktu.

Google Earth yetkililerinden John Hanke, Google'ın dün hizmete giren ''Street View'' hizmetinin şu anda ABD'nin San Francisco, New York, Las Vegas ve Denver kentlerinin bazı caddelerini kapsadığını, yakında başka kentleri de ekleyeceklerini söyledi.

İşte sanal gezintinin linki

SANAL OLARAK YÜRÜNÜYOR

Hanke, ''Street View ile internet kullanıcıları, caddelerde sanal olarak yürüyebilecek, bir restorana bakıp içeri girebilecek, otobüs duraklarını yakından görebilecek ve yönlerini belirlemek için sokaklardaki işaretleri inceleyebilecek'' dedi.

Microsoft'un hizmete soktuğu ''Live Search Maps'' servisi de 3 boyutlu fotoğraflarla caddelerde sanal gezinti imkanı sağlıyor.

SIRADA DİĞER KENTLER VAR

Microsoft'un İngiltere, Kanada ve ABD kentleri için bu hizmeti sunduğu ve yaz sonuna kadar hizmetini diğer ülkelerin kentlerini de katarak genişletmeyi planladığı belirtildi. ''Street View'' ve ''Live Search Maps''deki gerçek sokakların ayrıntılı fotoğraflarında, buralardaki kişi, araç ve binalar da yakından görülüyor.