BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.310,22
HABER /  GÜNCEL

Kesin Milliyetten bir yazardır

Asker bildirisini hazırladığı öne sürülen yazar hala sır. Ancak Akşam yazarı Serdar Turgut'un iddiası var...

Abone ol

Akşam yazarı Serdar Turgut, "eğer gerçekten bir gazeteciyse bu metni yazan, o mutlaka Milliyet gazetesinden bir yazardır" iddiasında.

Peki neden Milliyet yazarı? "Çünkü" diyor Turgut ve ekliyor; "Bir müdahale tehdidi metnini bile bu kadar ruhsuz ve lafı evirip çeviren, söyleyebilen bir yazar ancak Milliyet gazetesinde olabilir..."

Peki kim yazmıştır? Ya da yazmamıştır? İşte Turgut'un tespitleri;

-Hıncal Uluç böyle anlamsız şeylerle uğraşmazdı herhalde.

-Fatih Altaylı şimdi boş vakti çok olduğundan bu işe girişmiş olabilir teorik olarak. Ama o AKP’ye karşı katiyen bir şey yazmaz diye düşünüyorum.

-Can Dündar da değildir. Çünkü metinde ağlamaklı bölümler yoktu. Duygusal değildi metin. İnsanı hislendirmiyordu.

-Ertuğrul Özkök de yazmış olamaz o metni. Çünkü o kadar kötü bir yazar değil. Dahası açıklamayı o kaleme alsaydı araya Sharon Stone ile ilgili bir fikrini de sıkıştırırdı. Böylece askerin de karizmasını fena halde çizerdi.

-Yılmaz Özdil olmaz. Çünkü o diyeceğini kısa cümlelerle, kısa yazarak anlatırdı.

-Hasan Cemal mi yoksa diye de düşündüm bir ara ama sonra bu fikirden vazgeçtim. Çünkü o yazmış olsaydı, metinden hiçbir şey anlaşılmazdı. Sonunda bu açıklamayı bir demokrasi bildirgesi bile sananlar çıkabilirdi.

-Engin Ardıç öyle bir yazıyı yazmış olsaydı mutlaka intihar filan ederdi utancından.

-Bekir Coşkun ve Emin Çölaşan olabilir tabii ki... Düşündükçe aklıma isimler zorla olsa da geliyor. Ama bu ikisi had safhada olağan şüpheliler. O nedenle gerçekten onlardan birisiyse yazan, buluşun da arayışın da zevki olmaz