BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,95
ALTIN 2.427,93
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Kırsal kesime ucuz internet

Telefon dünyasının devleri kullanıcılara önemli haberler verdi. İşte Telekom, Turkcell, Vodafone ve Avea'nın mesajları:

Abone ol

İnternet Medyası Derneği, iletişimin dev isimlerini biraraya getirdi. Ceylan Otel'de düzenlenen toplantıda çağın iletişimi İnternet tartışıldı. Ulaştırma bakanlığı müsteşarı İbrahim Şahin’in yönettiği  “teknoloji bizi nereye götürecek? Nasıl bir bebek bizi bekliyor” konulu panelde çağın teknolojisi masaya yatırıldı. Çıkan mesajlar şöyle;

Paul Doany; Türk Telekom Genel Müdürü

4 MİLYON KIRSAL HAT

Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, numara taşınabilirliği konusuna değindi ve “bu olmayacaksa bilelim” dedi. Sektörde bazılarının alt yapıya yatırım yaptığını, diğerlerinin ise bunun meyvalarına ortak olmaya çalıştığını kaydetti.

 
Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, İnternet Günlerine katkılarından dolayı Bakan Binali Yıldırım'dan plaket aldı.  

Türk halkının hızlı ve uygun ücretle erişim hakkının olması gerektiğini belirten Doany, Telekom’un bunun için yıl sonuna kadar önemli bir adım atacağını belirtti.

Buna göre yıl sonuna kadar Telekom 6.9 milyon ADSL temeline ulaşacak. 4 milyon kırsal hat ADSL’ye uygun hale getirilecek. Bu hatlar haziran sonunda devreye girmiş olacak. Şu anda az hizmet verilen kırsal bölgeye daha düşük ücretle, daha hızlı internete bağlanma imkanı sunulacak.

Süreyya Ciliv- Turkcell Genel Müdürü
HAKKARİ – HARWARD HATTI

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ise internetin kişileri “eşitlediğine” dikkat çekti. Artık Hakkari’den internete giren ile Harward’dan bağlanan kişinin aynı kaynaklara ulaşabildiğini vurguladı.

Turkcell’in dünyanın en büyük teknoloji firmaları sıralamasında 43. sırada olduğunu hatırlatan Ciliv, “Sadece teknoloji ithal eden eden aynı zaman da ihraç eden firma haline gelmek istiyoruz” dedi.
 
Sektörün lider isimlerinden Turkcell'in Genel Müdürü Süreyya Ciliv, ARGE ve eğitimin büyük önem taşıdığını vurguladı. Ciliv, Üniversitelerle işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

AVRUPA’DA LİDERLİK HEDEFİ

Turkcell’in Avrupa’da ikinci sırada olduğunu hatırlatan Süreyya Ciliv, hedeflerinin zirveye çıkmak olduğunu vurguladı. Bunun için de teknolojiye ve ARGE’ye yatırım yaptıklarını belirten Ciliv, şirketlerin Üniversitelerle işbirliği içinde çalışması gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin teknoloji ihraç etmesi için mutlaka teknoloji konusunda üstün öğrenciler yetiştirmesi gerektiğini belirten Süreyya Ciliv, üniversitelerin daha fazla elektrik-elektronik mühendisliği alanında mezun vermesi gerektiğini vurguladı. Ciliv, Hindistan’ın Türkiye’den kat be kat bu konuda önde olduğunu hatırlattı.

Atilla Vitai-Vodafone Genel Müdürü
CEP İLE SABİT HAT AYNI OLACAK

Vodafone Genel Müdürü Atilla Vitai ise sabit hatlar ile mobil hatların aynı kullanım imkanlarına sahip olacağını vurguladı. Cepten de her türlü işlemin yapılabilmesi, internet bağlantısının aynı ücret ve kolaylıkla sağlanmasına çalıştıklarını belirten Vitai, “Mobil hattınızı da aynı şekilde kullanacaksınız. İkisi arasında fark olmayacak” dedi.
 
Vodafone Genel Müdürü Atilla Vitai, internet sektöründe genç neslin büyük başarılar elde ettiğini anlattı. Vitai, Vodafone'un Türkiye'deki hedeflerinin daha büyük olduğunu söyledi.

İNTERNETTE GENÇLER ÇOK BAŞARILI

İnternette kendisi gibi 40’lı yaşlardaki yöneticilerin çok başarılı olamadığını belirten Vitai, Youtube ve Google şirketlerini kuranların 20’li yaşlarda gençler olduğunu hatırlattı. Atilla Vitai, teknolojiyi gençlerin geliştirdiğine dikkat çekti.

Türkiye’de Vodafone olarak önemli bir piyasaları olacağını belirten Atilla Vitai, “Bütün istekler cep ile yapılabilir hale gelecek” dedi.

İNTERNET Mİ TELEVİZYON MU?

Günümüzde artık bu sorunun tartışıldığını belirten Atilla Vitai, “İnternet, mi televizyon mu kim kazanacak? Bence internet televizyonun aleyhine gelişecek. Çünkü çok daha hızlı geliyor ve herkese açık. Dolayısıyla internet öne geçecek.” dedi.

Artık kendi çocuklarının bile kitabı internetten okuduğunu belirten Vitai, kağıda ihtilyaç duymayan internetin bir bakıma çevre dostu olduğunu vurguladı.

Avea Genel Müdürü Cüneyt Türktan ise internetin gençler sayesinde büyük aşama kaydettiğini belirtti. Türktan, “Gençlerde yetenek var para yok. Diğer kesimde ise para var yetenek yok” dedi.
 
AVEA Genel Müdürü Cüneyt Türktan, teknolojik yatırımın sektör için hayati önem taşıdığını vurguladı. Bu alanda yaptıkları yatırımları aktardı. AVEA Genel Müdürü Türktan'a, Bakan Yıldırım panel sonunda plaket verdi.