BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,82
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Hackerlara meydan okudu

E-devlet hayata geçiyor. Nisan ayında test edilecek. Yıldırım hackerlara seslenerek siteye saldırmalarını istedi.

Abone ol

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, hacker'lara meydan okudu. Yıldırım, nisan ayında test edilmeye başlanacak olan, kamu kurumlarının hizmetlerinin elektronik ortamda verilmesini öngören "e-devlet kapısı projesi"ni çökertmeleri çağrısında bulundu.

Yıldırım, "Kendine güvenen hacker'lara sesleniyorum; dünyanın neresinde bulunuyorsanız bulunun; hodri meydan diyorum. Gelin çökertebiliyorsanız e-devlet sistemimizi çökertin." diyerek meydan okudu.

Bu şekilde projenin güvenlik testinden geçirileceğini söyleyen Yıldırım, "Bizim için bu, eksiklerimizi görmemiz bakımından iyi bir deneme olacak. Sistemde en çok güvenliği ön planda tutuyoruz. Bu yöndeki saldırılarla delikleri göreceğiz. Dünyada çökertilmeyen site yok gibi. Bizim için bu yolla yapılacak deneme önemli olacak." dedi. Yıldırım, kamu kurumlarının hizmetlerinin elektronik ortamda verilmesini öngören "e-devlet kapısı projesi"ni halka daha iyi tanıtmak için logo ve slogan yarışması açtıklarını söyledi. Logo yarışmasında birinciye 10 bin, ikinciye 7 bin, üçüncüye 5 bin YTL verilecek. Başvurular, 27 Nisan 2007 tarihinde tamamlanacak. Sonuçlar 10 Mayıs'ta açıklanacak.