BIST 9.709
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.420,09
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Hackerdan cep mesajlı soygun

Hacker'lar hesapları boşaltmak için şifrelerin peşinde. Şifreleri çözerek müşterilerin cep telefonlarına sızıyor.

Abone ol

Sanal hırsızlığa karşı alınan önlemler, bilgisayar korsanlarını farklı yöntemler kullanmaya sevk etti. Kısa mesajlarla gönderilen banka şifrelerine ulaşan sanal korsanlar, birkaç saniye içinde müşterilerin hesaplarını boşaltıyor.

Yazılım uzmanları, "Cep telefonlarına gönderilen kısa mesajlarla, telefon görüşmeleriyle kişisel bilgilere, banka hesap numaralarına ve şifrelere ulaşmayı sağlayan saldırılar 2007'de artarak devam edecek." uyarısında bulunuyor.

"2006 İnternet Güvenliği" raporunu yayımlayan bilgisayar güvenliği firması Symantec, hacker'ların saldırı yöntemlerini sürekli geliştirdiğine dikkat çekiyor. Rapora göre, sanal dolandırıcılık girişimlerinin yüzde 80'i şifre çalmaya yönelik gerçekleştiriliyor. Phishing olarak adlandırılan hırsızlık tekniğinin giderek karmaşık bir hal aldığına dikkat çekilerek, 2006'da sanal dolandırıcılık kadar öne çıkan bir başka tehlikenin ise "sıfır gün saldırıları" (zero-day exploit) olduğu bildiriliyor.

"Sıfır gün" saldırılarını uzmanlar, "bir suçlunun, imalatçı hatasından kaynaklanan bozuk bir kapı kilidini kırarak evinize girmesi gibi, bilgisayarınıza girmesi" şeklinde tanımlıyor. Mevcut yazılımlarda sonradan hataların ve eksikliklerin ortaya çıktığına dikkat çeken güvenlik uzmanları, firmaların söz konusu eksikliklere yönelik yamaları zamanında yapmadığını kaydediyor. Bu nedenle de bilgisayar kullanıcıları saldırılara maruz kalıyor.