BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,86
ALTIN 2.822,26
HABER /  GÜNCEL

İstanbulda tarihi yürüyüş

Türkiye Hrant Dink'in suikastine seyirci kalmadı. İstanbul tarihi gecelerinden birini yaşıyor Taksim-Şişli hattında..

Abone ol

Türkiye Hrant Dink'in öldürülmesine seyirci kalmadı. Suikasti duyan binlerce kişi önce Taksim'de toplandı. Orada bir süre oturma eylemi yapıldı.

Ardından sloganlar, alkışlar eşliğinde Taksim Meydanı'ndan Osmanbey'deki Agos gazetesi önüne bir yürüyen binlerce, onbinlerce kişi alkışlar eşliğinde "Hepimiz Hrant Dink'iz" diye bağırdı aynı anda da bir başka slogan Şişli caddelerini inletiyordu "Hepimiz Ermeni'yiz" diye.

KARANFİLLER VE MÜMLAR DİKİLİYOR
Bir yandan gazetenin önünde pankartlar ve asılırken, diğer taraftan ise Agos gazetesinin önü karanfillerle donanıyor.

İSTANBUL'UN TARİHİ GÜNÜ
Kalabalık faşist bir yönetim istemiyoruz diye bağırırken cinayetten "Derin Devleti sorumlu tutan sloganlar attı. İstanbul son yıllarda böyle bir kalabalığı görmezken, kalabalık gazetenin önünde gösterilerini sürdürüyor. Bu arada gösteri sırasında hiçbir taşkınlık ve aşırılık göze çarpmadı.

Polis ise yürekli acıyla dolu, kimi gözyaşları döken, kalabılığın yanında eskort eşliğinde giderken gruba herhangi bir müdahalede bulunmayarak sadece izledi. Aslında grup dememek gerek kelimenin doğrusu belki insan zinciri demek gerekir çünkü hala Taksim'den cinayetin işlendiği yer olan Osmanbey'i insan akını sürüyor.

Ayrıntılar devam edecek..