BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.416,95
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Google Earth ile saldırıyorlar

Irak'ta direnişçilerin İngiliz üslerine saldırmak için Google Earth'den yararlandığını iddia edildi.

Abone ol

Irak'taki terörist grupların, ülkedeki İngiliz üslerine saldırı düzenlerken hedefi belirlemek için Google Earth'den yararlanarak, bölgenin uydu fotoğraflarını indirdiği öne sürüldü.

Basra ve çevresinde çeşitli ev ve işyerlerine yapılan baskınlarda, Google Earth'den indirilip basılmış bu tür belgelere rastlandığını öne süren The Daily Telegraph gazetesi, İngiliz askeri üsleri ve benzeri hassas bölgelerin yer aldığı noktaların işaretlendiğini de iddia etti.

Yaklaşık bin İngiliz askerinin kullandığı Şattül Arab otelinin Google Earth'den indirilen uydu fotoğraflarının bulunduğunu bildiren gazetenin haberinde, Irak'ta görev yapan bir askeri istihbarat görevlisinin bu belgelerin teröristlerin Irak'taki İngiliz hedeflerine yönelik saldırılar planlamakta olduklarını gösterdiğini söylediği kaydedildi.

Google şirketi sözcüsüyse verdikleri hizmetin kötü ya da iyi niyetle kullanılabileceğini belirterek, ''Ancak tabii ki her zaman için hükümetten gelen ricalara açığız'' dedi.

Sözcü, Irak'taki askeri komuta kademesiyle görüşmeler yaptıklarını da doğrularken, "Ancak bu görüşmelerin detaylarını açıklayamayız, tek söyleyeceğimiz ordu ve hükümetten gelen ricalar karşısında çok hassas olduğumuzdur'' diye konuştu.

Google'un bir yan hizmeti olan Google Earth, dünyadaki hemen hemen bütün büyük şehirlerin uydudan çekilmiş fotoğraflarından oluşan bir arama motoru. Arama motorunda yer alan Basra fotoğraflarının, son iki yılda çekilmiş olduğu belirtiliyor.