BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.433,50
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Bill Gates geleceği anlatıyor

Microsoft’un Başyazılımcısı Bill Gates’e göre, teknolojide tümüyle kablosuz bir gelecek her zamankinden daha yakın.

Abone ol

Ancak, milyarlarca doları bulan dijital telif hakları probleminin çözülmesi gerekiyor.

Microsoft Başyazılımcısı Bill Gates ve diğer birçok teknoloji lideri, gelecekte günlük hayatın tam anlamıyla mobil hale geleceğini savunuyor. Ev içinde cihazlar arasında bilgi aktarımı hayali henüz gerçekleşmedi, ama Las Vegas’ta başlayan Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı’nda konuşan Gates’e göre, kullanıcılar tümüyle kablosuz bir geleceğe her zamankinden daha yakın, zira “Gençler filmleri daha şimdiden televizyon yerine bilgisayardan izlemeye başladılar bile.”

Gates, her geçen yılın insanlığı kablosuz geleceğe yaklaştırdığını vurguladı. Gates bunun için temel düzeyde bir teknik altyapı geçişi gerektiğinin altını çizerek, ağ şebekelerinin ve dijital içerin yeniden ayarlanmasının zaman aldığını belirtti. Gates’in öngördüğü kablosuz gelecek, yeni tip cihazlar gerektiriyor, dijital içeriği işleyecek yeni tip donanımlar ve bu tip dijital içeriği sağlaması için medya ve eğlence sektörlerinin de yeniden yapılanmasını içeriyor.

Gates, milyarlarca doların döndüğü birden çok sektörü birleştiren bir alanda, kablosuz teknolojilere geçişte telif hakkı sorunlarının çözülmesi gerektiğine vurgu yapıyor. Gates ayrıca kullanıcıların çok daha bilinçlendiğini ve onları tatmin etmenin çok daha zor olduğunu da söyledi.