BIST 9.755
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.431,06
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

16 yaşında Googleı vurdu

Mükemmel olarak nitelenen Google'daki çok önemli bir güvenlik zaafını 16 yaşındaki biri ortaya çıkardı.

Abone ol

30 Aralık 2006 günü Google'a bir güvenlik açığı bildiriliyor ve Google, bu sorunu düzeltmek için 1 Ocak 2007 tarihine kadar apar topar çalışıp sonunda güvenlik açığını kapatıyor.

Fakat zannetmeyin ki bu açığı keşfeden büyük bir bilgisayar uzmanı. Amerika Birleşik Devletleri'nin Columbus şehrinde yaşayan 16 yaşındaki Haochi Chen, Google Video'nun Gmail adres defterindekilere video gönderme özelliğini kurcalarken bu açığı şans eseri farkediyor ve derhal Google'a bildiriyor.

Açığın zararları neler?
Açığın tam olarak nasıl çalıştığı Google tarafından açıklanmasa da internet tarayıcıların kodlarının bilgisayarınıza bulaşan bir virüs sayesinde değiştirilip, siz herhangi bir Google hesabına (Gmail, Blogger, vs.) giriş yaptığınızda sizin güvenlik bilgilerinizin saklanıp daha sonra sizin adınıza insanlara virüs gönderdiği tahmin ediliyor.

Ne yapmalı?
ZDNet'in Googling Google isimli blogunda ise bu açığın henüz tam olarak kapatılamadığı, çalışmaların sürmekte olduğu bu nedenle Google hesaplarınıza güvenli olduğuna emin olmadığınız yerlerden girmemeniz, girseniz bile işiniz bittikten sonra mutlaka “Çıkış” yazısına tıklayarak çıkmanız yönünde tavsiyede bulunuluyor.


(Kaynak: shiftdelete.net)