BIST 9.566
DOLAR 34,03
EURO 38,03
ALTIN 2.753,66
HABER /  GÜNCEL

Kredi kartı gelmeden borcu geldi

Yine fıkra gibi olay! Fethiye'de kredi kartı başvurusu yapan öğretmene kartı gelmeden borç ekstresi geldi.

Abone ol

Fethiye’de öğretmenlik yapan Harun Ağsakallı, Fethiye’de şubesi bulunan özel bir banka şubesine giderek kredi kartı başvurusunda bulundu. Banka şubesinde kendisine gösterilen evrakları okuduktan sonra imzalayan Ağsakallı, kredi kartını beklemeye başladı.

Aradan bir hafta geçmesine rağmen kartının neden eline ulaşmamasının nedenini düşünmeye başlayan Harun Ağsakallı kart yerine adresine gelen borç ekstresiyle şaşkına döndü.

Ağsakallı’yı şaşırtan 6.50 TL’lik borç miktarı değil, daha eline ulaşmayan kartının borcunun gelmesi oldu. Hemen bankayı arayan Ağsakallı, banka yetkililerine durumu anlattı. Yetkililer ise gönderilen ekstrenin normal olduğunu, ekstrede yazan miktarın da kartın sigorta ücreti olduğunu söylediler. Harun Ağsakallı’nın kartının gelmediğini hatırlatması üzerine ise yetkililer, kartın kuryede olduğunu ve sorunun kendileri ile alakalı olmadığını söylediler.

Bunun üzerine banka tarafından verilen kurye numarasını aradığını belirten Harun Ağsakallı, verilen telefona bir türlü ulaşamadığını söyledi.

Bankanın kart iadesi olmadan kendisine fatura göndermesine anlam veremediğini ifade eden Ağsakallı, “Ekstrede zaten bu ücretin sigorta aidatı olarak kesildiği yazıyor. Burası da ayrı bir konu. Ben sigorta yaptırmadım. Ben gelen borcun miktarında veya niye kesildiğinde değilim. Bana olmayan bir kartın faturasını ödettiriyorlar. Bununla ilgili gerekli yerlere başvuruda bulunacağım. Hakkımı arayacağım” dedi.