BIST 9.889
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.455,83
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Jackson İslamiyete sığınmış

Ünlü popçu müslüman mıydı? Jackson ailesini yakından tanıyan organizatör Ahmet San'dan çarpıcı açıklama..

Abone ol

Organizatör Ahmet San, Micheal Jackson'ın İslamiyet'i seçtiğine yönelik iddiaları ağabeyi Jermain Jackson'a doğrulatamadığını ancak ''Hayır'' cevabı da almadığını belirterek, bu nedenle Michael Jackson'un ''İslam'a sığındığından emin'' olduğunu bildirdi.

San, yaptığı yazılı açıklamada, dünyadaki tek efsane şarkıcı Michael Jackson'un, uğradığı büyük haksızlıktan sonra dünya basınına küstüğünü ve bir nevi inzivaya çekildiğini belirtti.

Jackson'un moralsiz geçen yılları geride bırakacak şekilde Londra'da tekrar sahnelere dönmeye karar verdiğine işaret eden San, çeşitli ülkelerde vereceği 50 konserin satışa çıkan biletlerinin tükendiğini, bunun da Jackson'un müzik severler için ne kadar önemli bir isim olduğunu göstermeye yettiğini vurguladı.

Ahmet San, şunları kaydetti:

''Maalesef, o çok inandığı Allah onu yanına aldı. Bir kandil gününde vefat etti. Yıllardır hala dostluğumu devam ettirdiğim Müslüman olan ağabeyi Jermain Jackson'dan bir türlü Michael Jackson'ın Müslümanlığa geçtiğini doğrultamamıştım ama hiçbir zaman da 'Hayır' cevabını almadığım için Michael'ın da İslam'a sığındığına emindim.

Amerika'da, maalesef arkadaşça vakit geçirdiği çocukların aileleri de Michael'ın verdikleri ile yetinmeyip, aç gözlülük yapıp onu haksız yere suçladılar. Bu onu çok yaraladı ve inzivaya çekildi. Birçokları 'onu yok oldu' diye düşünürken, sevenlerinin desteği onu tekrar müziğe geri döndürecekti ama maalesef yorgun kalbi onu 50 yaşında terk etti ve artık aramızda değil, toprağı bol olsun.''