BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,52
HABER /  MAGAZİN

Jacksondan geriye bu skandallar kaldı

Zenciydi beyaz oldu. Çocuk istismarıyla suçlandı. Oğlunu camdan sarkıttı. 'Ayda' yürüdü. Mahkemeye pijamayla gitti. O bir fenomendi. İşte hayatı;

Abone ol

İNTERNETHABER

Çok az insan ölürse tüm dünyada haber olur. Michael Jackson onlardan biriydi. Dün gece bir kalp krizi sonucu 50 yaşında hayata veda etti. Küçük yaşta başlayan şöhreti ölene kadar devam etti. 50 yıllık hayatına çok şey sığdırdı.


Elvis Presley, Beatles ve Frank Sinatra’nın ulaşabildiği olağanüstü şöhreti yakalayan nadir sanatçılardandı. “Tüm zamanların en çok satan sanatçısı”, “Dünyada şimdiye kadar en çok ödüllendirilen sanatçı”, ”Şov dünyası tarihindeki en popüler sanatçı” ve “dünyanın en ünlü insanı” ve tabii ki “The King of Pop” ilan edilmişti.

11 YAŞINDA SAHNEDE

Jackson'un dün gece bir hastane odasında sona eren hayatı 29 Ağustos 1958 tarihinde, Amerika'nın Indiana Eyaleti’nin, Gary şehrinde başlamıştı. 9 kardeşin yedincisiydi.  Jackson'un inşaat işçisi babası tam bir müzik aşığıydı. Bu ilgisini çocuklarına da aşıladı. Ve sonunda baba Jackson 3 oğlu için bir müzik grubu kurdu. 60'lı yılların başlarında Michael'in abileri  Jackie, Tito ve Jermaine, "The Jackson Brothers" adındaki gruplarıyla  kulüplerde şarkı söylemeye ve yarışmalara katılmaya başladılar. Ardından aralarına Michael ve Marlon'un da katılmasıyla grubun adı Michael 5 olarak değiştirildi. 

[PAGE]

JACKSON KARDEŞLER BİR NUMARA

Grubun çıkardığı dört single, "I Want You Back", "ABC", "The Love You Save", "I'll Be There" listelerde bir numaraya oturdu.

The Jackson 5, 70'lerin başında zenci pop ve soul vokal gruplarının dünya çapında bir numaralı temsilcisi haline gelmişti.

[PAGE]

MİCHAEL TEK BAŞINA UÇUYOR

Michael Jackson'un içindeki 'yıldız' bir süre sonra onu tek başına çalışmaya itti. Jackson bu yeni müzik tarzını kendi içerisinde, dansıyla birlikte harmanlayarak, özgün bir tarza dönüştürdü ve kendi kulvarında yalnız koşmaya devam etti.



 

[PAGE]

POPUN İDOLÜ MİCHAEL

70'lı yılların sonuna gelindiğinde Michael için farklı tecrübeler söz konusu olacaktı. Jackson, korkuluğu canlandırdığı "The Wiz" adlı müzikal filmde, aralarında aşk dedikodusunun çıktığı Diana Ross ile birlikte rol aldı ve 1979'da, ünlü şarkıcının ilk bağımsız solo albümü olan "Off the Wall"u çıkardı. Bu albüm onu pop müzik ve eğlence dünyasının idolü haline getirecek; sanatçıya ilk önemli ödüllerini kazandırmaya başlayacaktı

[PAGE]

DANSLARI VE KLİPLERİ HEP BİR NUMARA

Ardından gelen Thriller albümü de çok ses yaptı. Şarkıların yanı sıra, dört hit parça için kısa film tadında çekilen, güçlü ve geniş bütçeli prodüksiyon gerektiren ilginç klipler de büyük yankı uyandırdı.

[PAGE]

MTV İLK KEZ BİR ZENCİNİN KLİBİNİ YAYIMLADI

MTV, Billie Jean şarkısıyla, ilk defa zenci bir şarkıcının video klibini yayınlamış oldu. Billie Jean'i seslendirirken sergilediği moonwalk denilen ayak kaydırma hareketi, Jackson'ın imzasıyla tarihe geçti.

[PAGE]

JAKSON BEYAZLADI

1987'de Bad şarsısına Martin Scorsese yönetmenliğinde 18 dakikalık, yine kısa film niteliğinde bir klip çekildi. Ancak klipteki yeni Michael Jackson görüntüsü, neredeyse şarkıdan daha çok konuşulur hale geldi.

Çünkü ünlü şarkıcının hem yüzünde, hem de ten renginde çok belirgin ve şaşırtıcı değişiklikler vardı.



 

[PAGE]

UTANIYOR MU?

Medya, sanatçının, zenci olmaktan utandığı için ten rengini beyazlatmaya çalıştığı, burun estetiği, alın kaldırma ve dudak inceltme operasyonu gibi birçok ameliyat geçirdiği iddialarını ortaya attı. Ancak gerçekler farklıydı. Michael hastaydı.

[PAGE]

SADECE İKİ OPERASYON GEÇİRMİŞ

Ancak ünlü şarkıcı, 1988 yılında kendi yazmış olduğu Moonwalk adlı otobiyografisinde, sadece iki tane estetik operasyon yaptırdığını ve çenesindeki yaralardan dolayı da cildi için cerrahi işlem uygulandığını yazacaktı.

[PAGE]

İKİ ÇOCUĞU VAR

Michael Elvis Presley'in kızı olan Lisa Marie Presley ile evlendi. Ancak evlilik 18 ay gibi kısa bir zaman sürdü. Albümün başarısı üzerine 1996'da yine dünya turnesine çıkan Michael, henüz konserler devam ederken Deborah Jeanne Rowe ile evlenerek; Michael Joseph Jackson, Jr. (Prens olarak da bilinir) adında bir erkek ve Paris Katherine Jackson adında bir de kız çocuk evlat edindi. Çocuklar büyüdüğünde onları maskeyle gezdirecekti.

[PAGE]

BU FOTOĞRAF OLAY OLDU

Ancak bu evliliğini de sürdüremeyen Jackson ile Rowe, 1999 yılında olaylı bir şekilde boşandı. Sansasyona neden olan şey, evlat edinilen çocukların velayet davasıydı. Oğlunu pencereden sarkıttığı sahne ise kimsenin hafızasından silinmedi.

[PAGE]

ÇOCUK İSTİSMARI İDDİALARI

Bu arada 'çocuk istismarı' iddiaları Michael Jackson'un peşini hiç bırakmadı. Ard arda mahkemelere çıktı. Mahkeme önlerinde verdiği görüntüler bile olay oldu. Mahkemeye pijamaya geldi. 2000 yılında yine çocuk istismarı iddiasıyla ikinci kez tutuklanan Jackson, masum bulunarak salıverildi.

[PAGE]

MÜSLÜMAN MI OLDU

Aynı yıl, basında Michael Jackson'ın dinini değiştirerek İslamiyet'i seçtiği ve Müslüman olduğu yönünde haberler çıktı. Sonrasında ise, 2005'te, bir cami yaptırdığı haberleri de çıktı.

[PAGE]

VİTİLİGO HASTALIĞI VARDI

Michael Jackson'da 1980'li yıllarda fiziksel değişiklikler görülür. Kahverengi olan teninin açılarak beyazlaşması gibi bazı değişiklikler olmuştu. Michael Jackson'da vitiligo hastalığı vardı. Bu hastalık Dünya üzerindeki zenciler arasında milyonda bir oranında görülmektedir. Bu hastalığa ilk yakalandığı dönemlerde beyaz lekelerin oluştuğu bölgeleri koyu renk makyajla kapatmıştır. Daha sonra hastalık sebebiyle vücudunun büyük bir kısmı beyazlayınca koyu bölgeleri de açık renk makyajla kapatmaya çalışmıştı. Bu hastalığın teşhisi kendisine ilk olarak 1981 yılında konmuştu.

Jakson'un son zamanlarında ilk günlerinden eser yoktu.