BIST 9.548
DOLAR 32,49
EURO 34,60
ALTIN 2.499,24
HABER /  SPOR

İşte Aslanın yeni hocası

Skibbe'nin gidişi ile birlikte akıllara gelen ilk isim o oldu. Teklif gitti, Florya'ya davet edildi. Ve sonunda karar verildi.

Abone ol
Efsane kaptan yuvaya döndü. Türk futbol tarihinin en çok kupa kaldıran, en keriyerli futbolcusu Bülent Korkmaz, suskun ve biraz da küskün ayrıldığı Galatasaray'a teknik direktör oldu.

Efsane futbolcusu Hagi ile görüşen Sarı kırmızılılar, Rumen hocadan olumlu yanıt alamayınca bir başka efsanesi Bülent Korkmaz'a teklif götürdüler.

Florya'daki Metin Oktay tesislerine çağrılan Korkmaz ile masaya oturan yönetim anlaşma ile kalktı. Korkmaz'ın, Galatasaray ile 1.5 yıllık sözleşme imzalayacağı belirtildi.



BÜLENT KORKMAZ'IN MÜTHİŞ KARİYERİ

Göz kamaştıran futbolculuk kariyeriyle Türkiye'de rakibi olmayan Bülent Korkmaz, dünyada bile bazı büyük yıldızları gölgede bıraktı. 29 kupa ile en çok kupa gören Türk futbolcusu olan Korkmaz futbolculuk kariyerinde 1 UEFA Kupası, 1 UEFA Süper Kupa, 8 Türkiye Ligi Şampiyonluğu, 6 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 2 Başbakanlık Kupası ve 6 TSYD Kupası kaldırdı.
 
Bülent Korkmaz Dünya Kupası üçüncülüğü başta olmak üzere Milli Takımın önemli başarılarında da pay sahibi olarak tarihe geçti.

BAŞKA FORMA GİYMEDİ
630 maçla Galatasaray tarihinin en çok lig maçı oynayan futbolcusu ünvanını da elinde tutan Korkmaz, kariyerinde 15 gol attı. Tam 18 sezon Galatasaray'da oynayarak erişilmesi güç bir rekora da imza atan Bülent Korkmaz'ın Galatasaray'dan ayrılışı ise hoş olmamıştı. Yönetimin jübile teklifini geri çeviren Bülent Korkmaz, başka bir takımda da oynamamış ve hem sahalardan hem de sarı kırmızılı formadan sessiz sedasız kopmuştu.

İLK İDMANINA ÇIKTI
Galatasaray'ın yeni hocası, takımın başındaki ilk antrenmana çıktı. Bülent Korkmaz saat 15.30'da başlayan antrenmanda eşofmanlarını giyip, düdüğü eline aldı ve ilk çalışmasını yaptırdı. Korkmaz'a, Cevat Güler ve Nezihi Boloğlu yardımcı antrenörlük yaptı.

RESMİ İMZA SALI GÜNÜ
Galatasaray, futbol takımının yeni teknik patronu Bülent Korkmaz ile yarın sözleşme imzalayacak. Bülent Korkmaz, Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Basın Odası'nda gerçekleştirilecek törenle, kendisini 1.5 yıllığına sarı-kırmızılı takımın teknik direktörlüğüne getirecek imzayı atacak. İmza törenine, kulüp başkanı Adnan Polat da katılacak.