BIST 9.771
DOLAR 33,98
EURO 37,67
ALTIN 2.728,39
HABER /  GÜNCEL

Paşayı yıkan gözaltı

Tuncer Paşa "güvenimi yitirdim" dedi, susma kararı aldı. Onu sarsan olay avukatının gözaltına alınmasıydı.

Abone ol

Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan Ergün Poyraz ile gözaltında tutulan emekli orgeneral Tuncer Kılınç'ın avukatı Mustafa Hüseyin Buzoğlu gözaltına alınırken, Kılınç'ın bu nedenle emniyette susma hakkını kullanacağı öğrenildi.

AVUKATI GÖZALTINA ALINDI

Ergenekon davasının görüldüğü Silivri Cezaevi önünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan avukat Hasan Gürbüz, "Hüseyin Buzoğlu, Tuncer Kılınç'ın ev aramasında hazır bulundu. Bugün birlikte emniyete gittik. Emniyetteki gözaltılar aşamasında bir avukat tek müvekkiliyle görüşebiliyor. Bu nedenle yukarıya çıktı. Yaklaşık bir saat sonra ben yukarıya çıktım ve Buzoğlu'nun gözaltına alındığı bana söylendi" dedi.

KILINÇ SUSMA HAKKINI KULLANACAK

Gürbüz, Buzoğlu'nun sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, "Hüseyin Buzoğlu avukat olmasından ötürü emniyette ifadesi alınamayacak. Bundan ötürü savcılara sesleniyorum, kendisini 4 gün boyunca emniyette bekletmesinler, bir an önce adliyeye sevk etsinler. Buzoğlu'nun gözaltına alınmasından sonra Tuncer Kılınç ile görüştüm ve kendisinin avukatlığını devraldım. Kendisi de avukatının gözaltına alınmasından ötürü soruşturma makamına güvenini yitirmiştir. Bundan ötürü kendisi de emniyette susma hakkını kullanacak. İki müvekkilimin de 4 gün boyunca emniyette bekletilmeden savcılığa sevk edilmesini talep ediyorum" diye konuştu.