Saadet Partisi yeni genel başkan adayını 26 Ekim'de seçecek. Kutan ve yönetim bir araya gelerek adaylarını açıkladı.
Abone ol Saadet Partisi'nin yeni genel başkan adayı Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş oldu.Genel Başkanı Recai Kutan, partisinin Yüksek İstişare Kurulu'nun (YİK) partililerle görüşmeleri sonucunda Kurtulmuş'un kongrede yeni genel başkan adayı olarak tavsiye edilmesi kararı alındığını açıkladı.
Kutan, düzenlediği basın toplantısında 26 Ekimde yapılacak 3. Olağan Büyük Kongre öncesindeki çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Kongreye bütün partilere örnek olacak bir süreçle gittiklerini savunan Kutan, ''Milli Görüş'ün istişare mekanizmasını geleneksel olarak işlettiklerini'' söyledi.
Saadet Partisi olarak ''Milli Kurtuluş Hareketi'ni başlattıklarını ve önümüzdeki genel seçimlerde iktidara gelmeyi hedeflediklerini'' ifade eden Kutan, Türkiye'de huzur, barış ve refahın hakim olması için yeni bir adil düzene ihtiyaç olduğunu savundu. Kutan, partisinin, milletin kültürünü, değerlerini ve inançlarını temsil ettiğini kaydetti.
Kongre öncesinde YİK tarafından 300'ü aşkın kişiyle istişare yapıldığını kaydeden Kutan, YİK kararını okudu.
Kendisinin genel başkanlık görevini sürdürmeme teklifinin uygun görüldüğünü belirten Kutan, Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un yeni genel başkan adayı olarak tavsiye edilmesinin kararlaştırıldığını bildirdi.
Kutan, kararda, karar verme ve seçme hakkının partililere ait olduğuna dikkat çekildiğini de kaydetti.
YENİ ATILIM SÜRECİ
Numan Kurtulmuş ise Türkiye'nin ve dünyanın zor bir dönemden geçtiğini belirterek, şartların giderek ağırlaştığı bir dönemde Saadet Partisi'nin yeni bir atılım sürecine girdiğini söyledi.
Milli Görüş'ün Türk siyasal hayatı içerisinde sosyolojik bir siyaset hareket olarak belirleyici olduğunu ifade eden Kurtulmuş, katkılarından dolayı kapatılan Refah Partisi'nin eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan'a teşekkür etti.
Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan'ın da Türk siyasi hayatında büyük bir siyasi değer olduğunu belirten Kurtulmuş, Kutan'ın Türk siyasetinin bir denge unsuru olarak siyasette parladığını kaydetti.
Kurtulmuş, bir basın mensubunun uluslararası finansal krizin Türkiye'ye etkileri konusundaki sorusu üzerine de, krizin sadece ekonomik olmadığını, bir medeniyetler krizi olduğunu söyledi.
Kurtulmuş, krizin, ''çıkarcı, bireyi ve maneviyatı dışlayan bir medeniyet'' ile 'herşey benim olacak' paradigmasının iflası olduğunu kaydetti.
Krizlerin su, enerji ve gıda alanlarında da devam edeceğini öne süren Kurtulmuş, Türkiye'nin uluslararası sisteme entegre bir durumda olması sebebiyle de bu krizlerden etkileneceğini ifade etti.
Toplantının ardından, Recai Kutan ve Numan Kurtulmuş toplantıya katılan YİK üyeleri ile birlikte el ele, basın mensuplarına poz verdi.