BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.488,67
HABER /  GÜNCEL

Bir ağaç bu kadar meşhur olur!

Yaprak Dökümü dizisinin ağacını görmek için akın akın bu köye gidiyorlar. Dizi fanatiği "Namazımı reklam arası kılıyorum" diyor.

Abone ol

Yaprak Dökümü dizisinde Ali Rıza Bey ve ailesinin altında poz verdiği palamut ağacı, dizi fanatiklerini yollara düşürdü. Hatıra fotoğrafı çektirmek için farklı illerden hatta yurtdışından Kırklareli Pehlivanköy’e gelenler, ilçe halkının da hayatını renklendirdi. Anlayacağınız hem ağaç hem de Pehlivanköy diziyle şöhret oldu

Kırklareli’ye bağlı olmasına rağmen Edirne il sınırında yer alan şirin bir ilçe Pehlivanköy. Bir asırlık geçmişiyle Türkiye’nin en eski panayırlarından birinin sahibi olan Pehlivanköy, bu aralar epey ziyaret ediliyor. Ama ziyaretçilerin ilgisini panayırdan çok, Yaprak Dökümü dizisinin çekimlerinde kullanılan ağaç çekiyor.

AĞAÇ ALTI HATIRASI

Gerçekten de dizideki gibi yalnız ve heybetli görünen bu palamut ağacının altında, şimdilerde sadece Ali Rıza Bey ve ailesi değil, Türkiye’deki birçok aile poz veriyor. Pehlivanköylüler de bu dizinin sıkı bir tiryakisi... Dizi çekimi sırasında herkes işi gücü bırakıp, Ali Rıza Bey’i, Ferhunde’yi, Necla’yı ve ailenin diğer fertlerini görmeye gitmiş.

‘Namazımı reklam arasında kılıyorum’
ESKİ belediye başkanı Kamuran Koçyiğit'in eşi Nurcan Koçyiğit, tam bir Yaprak Dökümü fanatiği. Öyle ki ‘Allah günah yazmasın ama namazı bile reklam aralarında kılıyorum. İlk reklam arasında sünnet, ikincisinde farz’ diye konuşuyor.

‘İsviçre’dekiler inansın diye fotoğraf çektirmeye geldim’
İsviçre’de yaşayan Berrin Akın orada bile diziyi hiç kaçırmadıklarını anlatıyor. Ablası Müzeyyen Ergel ile ağacın önünde fotoğraf çektiren Akın, ‘Kızlarım işyerlerindeki nöbetleri diziye göre ayarlıyor. Herkes çok seviyor. İsviçre’de bu ağacın Pehlivanköy’de olduğunu söylüyorum, inanmıyorlar. Onun için fotoğraf çektiriyoruz’ diyor.

Dizi yüzünden teravih gitti
Yaşariye Kiracı ise dizinin hayatlarını nasıl etkilediğini şöyle anlatıyor: ‘Vallahi bu dizi hepimizi deli etti. Aklımız başımızdan gitti. Geçen gün onun yüzünden teravih namazımı kılamadım. Çarşamba günleri misafir gelmesin diye dua ediyorum.

‘Ağaç için hiç para almadım. Ekinlere 350 YTL ödediler’
AĞACIN bulunduğu arazinin sahibi 62 yaşındaki Cansel Erkan. Yaprak Dökümü’nü hiç kaçırmadan izlediğini anlatan Erkan, yapımcıların bir gün kapısını çalıp, ‘Arazinizde çekim yapmak istiyoruz’ demesine çok şaşırdığını söylüyor.

Erkan, diziyi o kadar beğeniyormuş ki etrafında tarla olmasını bile önemsemeyip, ekinlerin hemen biçilmesine izin vermiş. Bu ekinlerin kesilmesi karşılığında yapım ekibi ona 350 YTL ödemiş. Erkan, ağaçla ilgili şunları anlatıyor: ‘Bu ağaç en az birkaç yüzyıllık. Tarlanın ortasında olmasına rağmen babam sağken bırakın kestirmeyi, ağacın budanmasına, bir yaprağının bile kesilmesine izin vermiyordu. Şimdi 85 yaşındaki annemle ağacımızı sevdiğimiz dizide görüyoruz.’