BIST 9.753
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.430,78
HABER /  POLİTİKA

Meclisten Kurtlar Vadisine ödül!

TBMM bugün Kurtlar Vadisi'ne ödül vermek gerekir dedi. Peki dizi ödülü niye hak etmişti? Bakın neden?

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- TBMM, Uyuşturucu ve Kaçakçılığını Araştırma Komisyonunda Kurtlar Vadisi dizisi gündeme geldi. Dizeye ödül verilmesi önerisinin yanı sıra, Narkoterör dizisinin yönetmeni Osman Sınav’ın da Komisyon’da dinlenmesi önerildi.

KURTLAR VADİSİ'NE ÖDÜL GEREK

Komisyon toplantısında RTÜK Başkanı Zahit Akman’ı dinledi. Akman, TV’nin önemli bir eğitim aracı olduğunu söyleyince CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, “Dramalarda eğitim daha kalıcı ve etkin veriliyor. Bu tür dramaları teşvik etmek gerek. Şu anda yayında olan bu tür dizilere de ödül vermek gerek” diyerek Kurtlar Vadisi dizisine ödül verilmesini önerdi. Akman, bu öneriyi değerlendireceklerini söyledi.

SINAV'I DİNLEYİN


Akman, komisyona Narkoterör isimli dizinin çekimi sırasında önemli araştırmalar ve gözlemler yaptığını belirttiği dizinin yönetmeni Osman Sınav’ın komisyonda dinlenmesinin önemli olduğunu belirterek, komisyona davet edilmesini önerdi. Komisyon başkan ve üyeleri de bu öneriyi değerlendirmeye aldı.

BAŞBAKAN ROL YAPSIN

CHP'li Ahmet Ersin, sigara ile mücadele kampanyasında Başbakan ve bazı bakanların TV programlarına çıkıp, sigaranın zararlarını anlattığını hatırlatarak, Başbakanın uyuşturucu ile mücadele için bu tür bir TV programında rol almasını istedi. AKP'lilerin itirazı üzerine, "sigara kampanyasında başarılı oldu mu başbakan?" diye sordu. 'Evet' yanıtı üzerine "o zaman uyuşturucu ile mücadelede de başbakan rol almalı" dedi.
Komisyona bilgi vermesi beklenen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yoğun programı olduğu gerekçesiyle komisyona gelmedi.

YİNE TARTIŞMA
Vukuatlarıyla bilinen komisyonda yine tartışma çıktı. Geçen hafta genel kurul toplantısında; İsmet İnönü’ye ‘vatan hainliği’ imasına ‘doğrudur’ diyen Rize Milletvekili Lütfi Çırakoğlu ile Arıtman arasında, alkolün zararları ve doktorluk üzerine sert bir tartışma yaşandı.