BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Youtube 5. kez kapatıldı

YouTube yine yasaklandı. Türkiye Youtube'a gelen yasakları tartışırken yasağın üzerine yasak geldi!...

Abone ol

Dünyanın en popüler internet sitelerinden “YouTube” Türkiye’de beşinci kez yasaklandı.

Daha önce 3 kez yasaklanan YouTube hakkında Ankara 5. ve 1. Sulh Ceza Mahkemeleri 5 gün arayla “Atatürk’e hakaret içeren videoların yayınlandığı” gerekçesiyle kapama kararı verdi. YouTube’a 30 Nisan’dan bu yana erişim sağlanamıyor.

‘Türk yasalarına uyarız’

YouTube yetkilileri şu açıklamayı yaptı: “Son kapatma kararına neden teşkil eden videoları inceledik ve YouTube içerik politikasına aykırı içeriğe sahip olmasından dolayı yayından kaldırdık. YouTube’a Türkiye’den kısa bir süre içerisinde erişimin tekrar sağlanmasını bekliyoruz. Türk kanunlarına aykırı içeriğe ilişkin sorunları gidermek amacı ile yetkililerle işbirliğine hazırız.”

Yeni kanunla çözülecek

Telekomünikasyon Kurulu (TK) Başkanı Tayfun Acarer “YouTube’da birkaç tane böyle zararlı, buna karşın binlerce yararlı video da var. Sırf bunun için YouTube’un kapatılması, bir aracın tehlikeli seyri nedeniyle tüm otoyolun trafiğe kapatılmasına benziyor” dedi.

Yargı kararı nedeniyle siteye erişimin kapatıldığını söyleyen Acarer şöyle konuştu: “Ancak internet suçlarıyla ilgili son çıkan kanuna göre bu tür sitelerin bizden 28 Temmuz’a kadar ’yer sağlayıcı belgesi’ alması gerekiyor. Belgeli siteler, sakıncalı bir içerik koyulması durumunda TK’dan gelen uyarı ile 24 saat içinde bunu kaldırırsa kapatılmayacak.” (Vatan)