BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.492,17
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Firefoxun yeni adres çubuğu

Henüz kararlı bir yapıya sahip olmasa da son sürüm Firefox 3'ün Beta'sı pek çok kullanıcı tarafından deneniyor.

Abone ol

Bir süredir Beta sürümleri denenen popüler internet tarayıcılarından Firefox 3'ün yeni adres çubuğu adından çok söz ettireceğe benziyor. 

Yeni sürümde getirilen yenilikler ve kullanım kolaylıkları da her geçen gün daha fazla dile getirilmeye başlandı. Bunlardan birisi de adres satırında yapılan değişiklik. Aslında "akıllı yer çubuğu" diye adlandırılan ama Mozilla'nın "dehşet çubuk" diye takma isimle kullandığı yeni adres satırı pek çok fonksiyonel yenilik içerecek.

Yazılması esnasında web adreslerinin otomatik tamamlanmasına yardımcı olan adres çubuğu artık daha akıllı. Eskiden de var olan bu özelliğe ek olarak bir adresi yazarken tarayıcımız artık bizim daha sık ziyaret ettiğimiz siteleri açılan listede daha üst kesime getiriyor. Benzer şekilde favori sitelerimiz de üstlerde sıralanıyor. Web üzerindeki davranışlarımız da yenilenen veritabanı altyapısıyla daha performanslı ve uzun süreli yönetiliyor.

Her ne kadar "yeni" ve "dehşet" ifadeleri kullanılsa da. Aslında benzeri özellikler bir diğer açık kaynak tabanlı internet tarayıcısı Opera'da uzunca bir süredir bulunuyor. Görünüşe göre Firefox, popülerliğini de kullanıp rüzgarı arkasına alarak diğer tarayıcılardaki kullanışlı özellikleri de kendi bünyesine katmayı düşünüyor.

mynet