BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Pamukoğlu çok kızdıracak!

Osman Pamukoğlu hem hükümete, hem orduya çattı. İddiaları ve görüşleriyle Büyükanıt'ı kızdıracak gibi..

Abone ol

Osman Paşa "Büyükanıt'ın söylediklerinden bir şey anlamadım" dedi... Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu büyük bir iddiada bulundu. Star gazetesinde yer alan habere göre Pamukoğlu PKK'nın koyduğu mayınların köyün çobanı, imamı dahil herkes tarafından bilindiğini söyledi.

PKK ARTIK PEJAK OLARAK LAZIM

(ABD) Hava sahasını açtı, sevinerek gidiyoruz. Kara sahasını açtık, çık kardeşim 'tamam 7 günde çıkarız' milletle oyun oynuyorlar. Her zaman bir partisi vardı. Şimdi ne diyor. İlk defa 20 sene sonra 'PKK karşımıza alabilir, kınayabiliriz' Neden? Ona da söylediler bitti dediler. 'Bırak PKK'yı. Biz halledeceğiz bunu. Şimdi o bize lazım adı PEJAK olarak''

PKK MAYINLARINI ÇOBANLAR BİLE BİLİR

'Gerçek anlamda hiçbir zaman olmadı. Bu örgüte denk istihbarat ve eylem örgütleriyle karşı konulamadı. Bugünlere kadar geldi. Bir yere mayın konuldu. 10 gün önce Şemdinli Derecik'te 3-4 çocuk, bugün Turhal'da bir çocuk. Söylemekten dilimde tüy bitti. PKK bir yol güzergahı veya patikaya mayın koyacaksa, 3 gün önceden o köyün çobanları dahil herkes onu bilir. Muhtarlar dahil herkes bilir. Sen bilmezsin?

HANİ AMERİKA İSTİHBARAT VERİYORDU?

Nerede istihbaratın. Aktütün Karakolu'na geliyor. Nasıl geliyor? Hakurk'tan çıktı, Zarkos'taki İran kampından çıktı. Derecik üstündeki Balkaya dağlarından çıktı geldi buraya. Balkaya'daki grubu niye bulamadınız? Hakurk'taki gurup iki kademeden önce Aktütün'e gelemez. Hani Amerika size istihbarat veriyordu. Seviniyordunuz, müttefikinizdi, eş başkandı ve çocuklar öldü. Artık bu iş vicdanla önemli. Parti, ideoloji falan değil, vicdan. O çocuğu bugün gömdünüz, bir daha geri gelmeyecek. Bugün orda dendiyse ki eğer 'PKK kahrolsun, Vatan Bölünmez' bunlar boş laflar. Bunu yapacağız, bunu arayacağız. Bunun sebebini çıkaracağız. Sıcak istihbarat. Bir de 200 kişi deyince daha başka. Nereye gidiyor bu 200 kişi. PKK böyle saçma sapan şeyler yapmaz, nasıl geldi? Nerede Amerika'nın sıcak istihbaratı. Vermez. Çünkü senin birazcık ezilmen, canın yanması lazım ki. Dolaylı olarak 'aman bırak Kürt devletini tanı.' Bu böyle taktik oyundur'

BÜYÜKANIT'TAN BİR ŞEY ANLAMADIM

Bir dinleyicinin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın, 'PKK ile mücadelede psikolojik üstünlük kazanılmıştır' şeklindeki açıklamasının hatırlatılarak anlamının sorması üzerine Pamukoğlu, 'Siz aslında o konuşmanın karşılığının ne olduğunu öğrenmişsiniz. Yani psikolojik üstünlük. Şimdi bunu dediğiniz zaman iki manası var: Bir eskiden yoktu gibi olur. Yani yeni kazandık gibi olur. Aslında bu mesele 1993-1995'te olmuştu psikolojik üstünlük meselesi. Ben bu beyanattan bir şey anlamış değilim. Ben alamadım' şeklinde cevap verdi.