BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  GÜNCEL

Tuncay Özkan kaça sattı?

Tuncay Özkan'dan ilk açıklama: "Satmasaydım Kemal Unakıtan'ın memurları yayını kapatacaktı!"

Abone ol

Yılın satışını yapan Tuncay Özkan, AK Parti'ye yakın bir gruba Kanaltürk'ü satma gerekçesini, "yanlız bırakıldık" sözleri ile savundu. Özkan, yılın satışını 40 milyon dolara yaptı...

Çalışanları ile bir toplantı yapan Özkan,
"Hepinize direncinizden ötürü teşekkür ederim." dedi ve şunları ekledi: "Bize kimse sahip çıkmadı. Yalnız, çaresiz bırakıldık. Lisansımızı iptal ettiler. Vergi borçları yüzünden kanalın kapısında icra memurları bekliyordu" dedi.

Özkan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Direncinizin kazanması adına bunu yaptım. Çarem kalmamıştı. Zaten bu kararı vermemiş olsaydım Unakıtan'ın memurları yayınımızı kapatacaktı."

40 MİLYON DOLAR

Bu arada Koza İpek Grubu'na satılan Kanaltürk'ün anlaşma şartlar da öğrenildi. Koza Grubu Kanaltürk'ü 40 milyon USD'ye satın aldı... Koza, kanalın 5 milyon doları bulan borçlarını da üstlendi.

Grup aktif ve pasiflerin tamamına sahip oldu... Euro Kanaltürk hariç radyo ve internet sitesi de Koza İpek Grubu'na geçti...

VERGİ BORCU

Maliye tarafından Kanal Türk'e kesilen kimilerine göre 5, kimilerine göre ise 12 trilyon lira olan vergi borcunu da Koza İpek Grubu üstlendi. Vergi borcunun Koza İpek yöneticilerinin araştırmasına göre yüklü miktarda olmadığı belirlendi.

İLK İŞ ÇALIŞANLARIN MAAŞLARI

Koza Grubu'nun ilk işi, 7 aydır maaş alamayan Kanaltürk çalışanlarına bugünden  itibaren ödeme yapması olacak. İnternethaber'e konuşan Kanaltürk'ün yeni patronu Fatih Karaca, çalışanların tüm birikmiş borçlarının ödeneceğini söyledi.

Bugün yönetimi devralan Karaca, kanaldaki programlara da dokunmayacak. Sadece Tuncay Özkan ile Kerimcan Kamal'in birlikte yaptığı program sona erecek. 160 kişiden oluşan çalışan kadrosunda, işten çıkarma da olmayacak.