BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,85
ALTIN 2.434,40
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Googleu kim kapattırdı?

Google Grupları'nı kim yasaklattı? Adnan Hoca'nın bu işteki rolü ne? Google açıklaması;

Abone ol Google yetkililerince yapılan açıklamada, google gruplarına (google.groups) erişimin engellenmesi kararının alınmasına neden olan dava konusunun incelendiği belirtildi.

Yazılı açıklamada, google.groups'a Türkiye'den erişimin, yapılan bir şikayet nedeniyle engellendiği hatırlatılarak, "Kapatma kararının alınmasına neden olan dava konusunu inceliyoruz ve her zaman olduğu gibi Türk yetkilileriyle bu durumun en kısa sürede çözüme kavuşması için birlikte çalışmaya hazırız" denildi.

Silivri 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesinin 14 Mart 2008 ve 2008/15 numaralı kararı gereği siteye erişim engellenmiş, yasaklamanın Google'ın tüm alan adına değil, sadece "http://groups.google.com" subdomain'ine yapıldığı belirtilmişti.

Gerekçe olarak ise kamuoyunda Adnan Hoca olarak bilinen Adnan Oktar hakkında eleştiri sınırlarını aşan ifadeler bulunması gösterildiği iddia ediliyor.

TEK İSTİSNA ÇİN

Bu kapatma kararı ile birlikte size ilginç bir notu da aktaralım. Google'ın mail gruplarına en sıkı denetimi uygulayan ülke Çin... Google ise bu tür baskılara genelde boyun eğmiyor; Çin dışında.

Çin'in inceleme ve sansür istekleri bugüne kadar Google tarafından hiç geri çevrilmedi. Elbette bunun nedeni Çin'in müthiş bir kullanıcı sayısına sahip olması... Google, Türkiye'nin yasak kararı arkasından geri adım atarsa, ikinci istisnayı yaptığı ülke de biz olacağız...