BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.307,82
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Googlea erişim yasağı

Yasaklar Google'a uzandı. Kullanıcılar siteye girdiklerinde büşük şaşkınlık yaşadılar. Siteye erişim engellendi.

Abone ol Google'ın en çok kullanılan servislerinden biri olan Google Grupları'na, mahkeme kararı ile Türkiye içerisinden erişim engellendi.

Google ilk kez Türkiye'de mahkeme kararıyla yasaklandı. Shiftdelete.net'ten Hakkı Alkan bu flaş gelişmeyi duyurdu. Yasaklama, Google'ın tüm alan adına değil, sadece http://groups.google.com  subdomain'ine yapıldı.

Arka kapıdan girmenin yolu var

Daha önce YouTube'a da uygulanan erişim engelleme yöntemi, çok basit metotlarla aşılabiliyordu. Google Grupları'na erişmek isteyen kişiler, YouTube'daki yöntemi kullanarak arşivlere ulaşabiliyorlar

Google Groups nedir?

Google Groups', Google tarafından ücretsiz olarak sağlanan çevirimiçi gruplar ve mail listesi servisidir. Google Groups kullanarak, ilgi alanlarına göre gruplar bulunabiliyor ve üye olunabiliyor. Grup sayfasına mesaj bırakılabildiği gibi, grup mail adresini kullanarak tüm liste üyelerine mail de atılabiliyor. Ayrıca, isteyen kendi grubunu kurabilir ve geçmişi 1981'e kadar uzanan Usenet haber gruplarına ulaşılabilir.

Silivri 2. Asliye Hukuk Mahkemesinin kararı

Siteye erişilmeye çalışıldığında alınan hata mesajı şöyle;
"Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir. T.C. Silivri 2. Asliye Hukuk Mahkemesi 14.03.2008 tarih ve 2008/15 Nolu Kararı gereği bu siteye erişim engellenmiştir.

Not: Erişimin engellenmesi, Türk Telekom altyapısı üzerinden internete bağlanan (ADSL kullanıcıları gibi) ve Türk Telekom DNS'lerini kullananlar için geçerli.