BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.422,62
HABER /  GÜNCEL

İmam saat kurbanı

Antalya'da saatlerin ileri alınmasıyla kafası karışan imam, ortalığı da karıştırdı.

Abone ol

Antalya'da yaz saati uygulaması için saatini 1 saat ileri alan müezzin, ezanın saate göre değil gün doğumuna göre okunması gerektiğini unutarak, sabah ezanını bir saat erken okudu.

Hatasını anlayan müezzin ezanı bir kez de gerçek saatinde okuyunca Antalya'da sabah ezanı iki kez okunmuş oldu.

Antalya'nın merkeze bağlı Çalkaya beldesinde yaşayan emekli imam Mehmet Keleş, yaptığı açıklamada, merkezi sistemden sabah ezanı okununca camiye gittiğini, camiye varınca müezzinin yanlış saatte ezan okuduğunu fark ettiğini bildirdi.

EZAN İKİ KEZ OKUNDU

Kendisiyle birlikte camiye gelenleri de uyardığını ifade eden Keleş, sabah namazının vakti gelince namazlarını kıldıklarını, camiden çıkarken, merkezi sistemde ezan okuyan müezzinin hatasını fark ederek ezanı ikinci kez okuduğunu söyledi.

Keleş, ''Galiba müezzin saatini ileri aldı ama, ezan vakti saatin ileri veya geri alınmasına göre değişmez, günün doğuşuna göre okunur. Müezzin saatini ileri alınca vakit gelmeden 1 saat önce ezanı okumuş oldu. Hatasını anlayınca da ezanı doğru zamanda bir kez daha okudu. Böylece Antalya'da sabah ezanı iki kez okunmuş oldu'' dedi.

Antalya Müftü Yardımcısı Muammer Aydın da kendisinin ilk ezanı duymadığını ancak bugünkü sabah ezanının iki kez okunduğunu sonradan öğrendiğini belirtti.

SAATLER ALINDI, HATA YAPTI

Saatlerin ileri alınması nedeniyle böyle bir hatanın olabileceğini kaydeden Aydın, ilk ezanın okunmasıyla yaşlı cemaatin camilere gittiğini, müezzinin saat konusunda hata yaptığını anlayınca bazılarının geri döndüğünü, bazılarının da vaktin gelmesini beklediklerini bildirdi.

Merkezi ezanın okunduğu Muratpaşa Cami İmamı İsmet Türe de merkezi sistemde sabah ezanı okuma sırasının aynı caminin müezzini Mehmet Çetni'de olduğunu kaydetti.