BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,06
ALTIN 2.326,36
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Facebooka yerli rakip

Facebook'a rakip geliyor: TurkBC.net... O da sosyal ağ sitesi ama çok avantajları var.

Abone ol

İnternetin çok iyi tanınan sosyal ağ sitesi Facebook’a 100% Türk yapımı olan www.TurkBC.net  rakip oldu.

TurkBC.net (Turk Business Club), dünyanın farklı 104 ülkesinden birçok üyenin üye olduğu, Türkiye'nin ilk ücretsiz networking (sosyal iletişim) sitesidir.

70 BİN KAYITLI ÜYE

Facebook’un yerli versiyonu olan www.TurkBC.net, Mayıs 2007 yılında Almanya’da yaşayan Gümüşhaneli Bilgisayar Mühendisi Mesut Aktürk tarafından tasarlanıp hayata geçirilmiştir.

Bugüne kadar geçen sekiz ayda kapsamlı reklam yapılmamasına rağmen hatırı sayılır üye sayısına, yaklaşık 70.000 kayıtlı üyesiyle kavuşmuştur.

Üyelerinin büyük çoğunluğunun Türkiye ve Almanya’dan katılmalarına rağmen dünyanın beş kıtasında ve 104 değişik ülkesinden de çok sayıda kayıtlı üyeler mevcuttur.

FACEBOOK'TAN FARKI

Facebook’un aksine yerli yapım TurkBC.net sadece bağlantı ve sosyal ağ sitesi olma dışında ticari bağlantı kurmayı da ön plana çıkartmaktadır. Bunu da zaten TurkBC isminin ingilizce tam açılımı olan Turk Business Club'dan kolayca anlamak mümkün.

En büyük avantajı sunduğu tüm hizmetlerin “Bilgi paylaşıldıkça büyür” mantığıyla tamamen ücretsiz olması ve geçerli bir e-posta adresi olan, iş veren, memur, işçi, iş arayan kısaca herkese açık olması.

TurkBC.net üyelerine sunduğu bir çok özelliği ve avantajı vardır. Bu özelliklerden yararlanabilmek için sadece siteye ücretsiz üye olmak yeterlidir. Üyelik, sitenin her yerinde ücretsiz ve eşittir. Herhangi bir altın (gold), platin, süper ve benzeri üyelik tipi ayrımları söz konusu değildir.

TurkBC.net ücretsiz üyesi olarak üç kategoride (Kişisel, İş ve Diğer) profil oluşturarak bağlantı sahasındaki diğer üyelerle iletişim kurulabilinir. Profil bilgilerinin temel kısımları tüm üyelere, fakat iletişim kısımları sadece bağlantıda olunan kişilere açıktır.

NASIL İŞLİYOR?

Bağlantı kurmak veya tanışmak istenilen üyeler ile iletişime geçmek için bağlantı listesi oluşturulur. Bağlantı kurma isteği karşı tarafın üç temel (kişisel, iş ve diğer) bilgilerinin herhangi bir tanesine izin vermesi ile sonuçlanır. Böylece hem üyelerin istekleri doğrultusunda kendi sosyal ve ticari alanlarını oluşturma imkanı doğar hem de veri güvenliği sağlanmış olur.

Ticari bir kimliği olan veya sadece işçi olarak çalıştıkları şirketleri ve ürünlerini kendi profilleri ile ilişkilendirip çeşitli kategorilerde sınırsız resim ve açıklayıcı yazı ile tanıtabilirler.

İŞ VE ELEMAN ARAYANLARA ÖZEL BÖLÜM

TurkBC.net iş ve eleman arayanları da unutmamış ve sadece bu iki kitlenin yaralanabileceği bir bölüm açmış. Böylece eleman arayanlara sınırsız elaman ilanı yayınlama imkanı sunulmuştur. Ayrıca iş arayanlar da kendi profilleri ile ilişkilendirilmiş CV'lerini hazırlayıp burada yayınlayabiliyor.

Sitenin kayda değer diğer bir bölümü ise gruplar kısmı. Burada her kullanıcı çeşitli kategorilerde açılan mesleki veya genel konulara ayrılan gruplarda bilgi ve sorunlarını konunun uzmanları veya diğer kullanıcılar ile paylaşabiliyor. Ayrıca sitede mesleki veya sosyal iletişimin dışında üyeler uzmanlık alanlarında bilimsel veya mesleki makale de yayınlayabiliyor.