BIST 9.506
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.491,52
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Yahoodan süper teklife yanıt

Yahoo, Microsoft'un yaptığı süper teklife yanıtını verdi. 44.6 milyar dolarlık satın alma önerisine verdiği yanıt;

Abone ol

Yahoo Yönetim Kurulu, Microsoft'un 44.6 milyar dolarlık satın alma teklifini, şirketin gerçek değerinin 12 milyar dolar altında bulduğu için reddetmeyi kararlaştırdı.

Microsoft'un hisseleri yüzde 12 düştü.

BBC'nin haberine göre Yahoo Yönetim Kurulu Microsoft'un teklifini şirketin gerçek değerinin altında bulduğu için resmi olarak reddedecek. Yahoo'nun red kararını resmi olarak da pazartesi günü borsalar açılmadan önce açıklaması bekleniyor.

Microsoft’un hisse başına yaptığı 31 dolarlık teklif aslında Yahoo’nun işlem gören fiyatının yüzde 62 üstünde bulunuyor. Ancak Yahoo Ancak Yahoo Yönetim Kurulu yapılan teklifin şirketin gerçek değerinin çok altında olduğunu savundu. Wall Street Journal’den bir kaynağa göre Yahoo yönetimi her hisse için 40 doların altındaki teklifleri değerlendirmeyi düşünmüyor. Yahoo’dan piyasalara yönelik resmi açıklamanın pazartesi günü yapılacağı belirtildi.
Yahoo'nun hisseleri Cuma günü 28,75’den kapanmıştı ve Yahoo’nun hisseleri iki yıldır 40 doların üzerine çıkamadı.
Microsoft'un hisseleri Yahoo teklifinin açıklanmasının ardından yüzde 12 düştü. Düşen hisse değerleri nedeniyle Microsoft’un cash ve hisse önerisinin değeri 41.8 milyar dolar civarında kalıyor.