BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Beyaz Meleke büyük tepki

Mahsun Kırmızıgül'ün dün vizyona giren 'Beyaz Melek' filmine tepki yağdı

Abone ol

Özel Huzurevleri Dinlenme ve Bakımevleri Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Azaklı, dün gösterime giren ''Beyaz Melek'' adlı filmin, yaşlılara, yakınlarına ve bu alanda hizmet veren kurum ve çalışanlarına onarılamaz hasarlar vereceğini savundu.

Azaklı, yaptığı yazılı açıklamada, huzurevlerinin, yaşlıların sosyal, psikolojik ve sağlık ihtiyaçlarının karşılandığı sosyal kurumlar olduğunu hatırlattı. Mahsun Kırmızıgül'ün yazıp yönettiği ve rol aldığı ''Beyaz Melek'' adlı filmin, uzman hiçbir danışman kullanılmadan çekildiğini iddia eden Azaklı, ''Bu filmin, huzurevlerinde kalan 20 bine yakın yaşlımız ile yakınları ve kurum çalışanlarında bırakacağı olumsuz psikolojik etkinin bedelini, hangi maddi güç karşılayabilir'' dedi.

Azaklı, huzurevlerinin asla filmde işlendiği gibi yaşlıların atıldığı, terk edildiği, dövüldüğü, eziyet edildiği yerler olmadığını ifade ederek, şunları kaydetti: ''Dün gösterime giren 'Beyaz Melek' adlı film, yaşlılara, yakınlarına ve bu alanda hizmet veren kurum ve çalışanlarına onarılamaz hasarlar verecektir. Huzurevleri, yaşlılarımızın huzur buldukları, gelişen teknoloji ve değişen aile yapısı nedeniyle toplumun vazgeçilmez ihtiyaç duyduğu ve önemli bir sosyal görevi özveriyle yerine getiren sevgi yuvalarıdır. Bu filmde ortaya konan görüntüler, yıllarca emek verilerek kurulan bu sevgi yuvalarını yıkıma uğratmaktadır.''

Azaklı, filmde, ''evde bakılamadığı için huzurevlerini tercih eden yaşlıları, onların yakınlarını, kurumları ve kurum çalışanlarını aşağılayıcı gösterimlerde bulunulduğunu'' savunarak, bunun toplumda büyük yaralar açacağını ifade etti. Ekrem Azaklı, filmin gösteriminin durdurulması için hukukçularının çalışma yaptığını bildirdi.